Joi, 28 martie 2024 - 8:14:47
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Avertizare de cod galben de ninsori pentru judeţul Caraş-Severin


8 decembrie 2012

Meteorologii au emis, sâmbătă dimineaţă, o avertizare de cod galben de ninsori în judeţul Caraş-Severin. De asemenea, se vor înregistra intensificări ale ale vântului, care la rafală vor depăşi 60-70 km/h.

Avertizarea este valabilă până la ora 12.10.

Totodată, Agenţia Naţională de Meteorologie a emis, vineri, două avertizări cod galben de ninsori şi ploi ce vor afecta, sâmbătă seară, Banatul, Crişana, Maramureşul, nordul Moldovei, Transilvania şi Oltenia, urmând să se extindă, duminică, în toate regiunile.

Prima avertizare este valabilă de sâmbătă, ora 17.00, până duminică la ora 8.00. Vremea se va înrăutăţi treptat în vestul, centrul, nordul ţării şi în zona de munte.

În seara zilei de sâmbătă şi în noaptea de sâmbătă spre duminică va ninge în Banat, Crişana, apoi şi în Maramureş şi nordul Moldovei, iar în Transilvania şi Oltenia vor fi precipitaţii mixte.

În zona montană şi în Banat, cantităţile de precipitaţii vor depăşi, local, 25 de litri pe metru pătrat şi, izolat, 50 de litri pe metru pătrat.

Vântul va avea intensificări în sudul şi sud-estul ţării, dar mai ales la munte şi în sudul Banatului, unde va viscoli ninsoarea.

A doua avertizare este valabilă duminică, între orele 8.00-20.00, pentru toate regiunile.Va ninge în Banat, Crişana, Maramureş, jumătatea de nord a Moldovei şi în zona montană, vor fi precipitaţii mixte în Transilvania şi Oltenia, iar în Muntenia şi Dobrogea va ploua.

Cantităţile de precipitaţii vor depăşi 25-30 de litri pe metru pătrat în Carpaţii Orientali şi Meridionali şi în Moldova. Tot duminică, în special în prima parte a zilei, vântul va avea intensificări, iar în Crişana, Banat şi la munte va viscoli ninsoarea.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro