Vineri, 19 aprilie 2024 - 2:33:24
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


CANADA/ Accident soldat cu 100 de răniţi, pe o autostradă


22 martie 2013

Aproximativ 100 de persoane au fost rănite, dintre care una este în stare gravă, joi în Alberta (vest), după un accident în lanţ produs pe autostrada 2 în apropiere de Edmonton, au anunţat serviciile de sănătate din provincia canadiană.

Accidentul s-a produs în timp ce ningea abundent iar carosabilul era acoperit cu zăpadă proaspătă şi a implicat aproximativ 100 de vehicule în total, dintre care un autobuz, camioane şi numeroase autoturisme, potrivit Mediafax.

Autostrada Edmonton-Calgary a fost închisă timp de aproape două ore pe ambele sensuri de mers, iar oraşul Edmonton a trimis aproximativ şase autobuze pentru evacuarea călătorilor.

Primele informaţii anunţau 300 de răniţi, dar serviciile de sănătate au rectificat această cifră, menţionând aproximativ 100 de persoane rănite. În cele din urmă, doar 22, un rănit grav şi alţii cu răni uşoare sau medii, au fost spitalizate. Aproximativ 80 de călători au primit îngrijiri din partea echipelor de salvare la bordul autobuzelor.

O şoferiţă, Alison Veldkamp, care a petrecut patru ore şi jumătate blocată împreună cu soţul său în maşină din cauza carambolului, a declarat pentru CBC că "merge adeseri pe autostradă, dar că nu a văzut niciodată ceva similar".

Spre seară nu se ştia cu exactitate cauza accidentului. Veldkamp a sugerat că ar fi fost un incident banal: vizibilitatea fiind redusă iar carosabilul alunecos, un vehicul ar fi încetinit brusc, declanşând o reacţie în lanţ.

 

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro