Vineri, 29 martie 2024 - 5:45:45
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Ziua Naţională a României - Buşteni


2 decembrie 2014

Ziua Naţională a României a fost sărbătorită, la Buşteni, în prezenţa a sute de localnici, turişti, precum şi a oficialităţilor locale. În faţa primăriei, toţi cei prezenţi au cântat şi au dansat Hora Unirii, împreună cu Ansamblul Folcloric ”Periniţa” al Centrului Judeţean de Cultură Prahova.

            La Monumentul ”Ultima Grenadă” şi la Cimitirul Eroilor din curtea Bisericii Domneşti au fost oficiate slujbe de pomenire a eroilor români şi au fost depuse coroane de flori, iar corul de elevi, sub îndrumarea profesorului Marin Guşter, a intonat cântece specifice sărbătorii.

             În discursul său, Emanoil Savin, primarul oraşului Buşteni, a menţionat următoarele: ”Astăzi, 1 Decembrie, Ziua Naţională a României, aduc un omagiu de recunoştinţă eroilor neamului care s-au jertfit pentru împlinirea idealului naţional. 1 Decembrie a reprezentat momentul împlinirii unui vis al românilor din vechiul regat şi al celor din provinciile româneşti aflate sub stăpânire străină, acela al realizării unităţii naţionale.(…)

Astăzi, după momentul 16 noiembrie  2014, Statul Român  a câştigat o luptă a democraţiei şi a libertăţii de acţiune şi de exprimare. Este un moment bun,  de entuziasm colectiv şi de încredere. Trebuie să rămânem uniţi pentru ca acest moment de euforie să se transforme într-o reuşită pentru toţi românii. La mulţi ani ,România!”

            Ca şi în anii precedenţi, ceremenoia s-a desfăşurat în prezenţa consilierilor locali, a reprezentanţilor unităţilor de turism din localitate, a Poliţiei Locale, a Jandarmeriei Montane Buşteni, a Pompierilor, Salvamontului şi nu în ultimul rând a veteranilor de război.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro