Marţi, 19 martie 2024 - 7:52:15
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Ministru, despre impozitul pe gospodărie: E sistemul american! Veţi cere chitanta de peste tot


14 aprilie 2017

Ministerul Finanţelor Publice a început o serie de consultări cu reprezentanţi ai mediului de afaceri cu privire la introducerea unui impozit pe gospodărie, dar şi cu privire la posibilitatea eliminării cotei unice şi introducerea unui impozit progresiv, potrivit Hotnews.ro.

Participanţi la discuţii au declarat pentru jurnaliştii de la Hotnews, că se doreşte un sistem prin care declaraţiile de venit să se depună pe familie sau pe gospodărie, „iar dacă unul din soţi câştigă mai mult şi s-ar încadra la cota maximă de impunere, să se calculeze o media pe familie a veniturilor pentru această medie să fie mai mică decât venitul individual al celui care câştigă cel mai bine din familie”.

În ceea ce priveşte renunţarea la cota unică de impozitare, din primele informaţii reiese că veniturile sub 2.000 de lei nu vor fi impozitate, cele peste 2.000 de lei vor fi impozitate cu 10%, însă nu este clar ce măsuri fiscale vor fi luate pentru veniturile peste acest prag.

Legat de impozitul pe gospodării, ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a oferit câteva detalii. „Este sistemul american. Ideea e să scoţi din economia neagră toţi banii posibili, apropos şi de unde încasăm ca să mărim salariile: fiscalizăm totul”, a declarat ministrul Vasilescu, la România TV.

Ministrul Muncii a oferit şi câteva exemple concrete. „Dacă vrei să îţi duci copilul la şcoală de balet şi să reduci acesta cheltuială, cereţi chitanţă? Veţi ajunge să cereţi de peste tot chitanţă. (…) Vă duceţi copilul la meditaţii, cereţi şi puteţi să vă deduceţi cheltuiala”, a precizat Lia Olguţa Vasilescu.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Clinica Roua


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



servicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro