Duminică, 8 septembrie 2024 - 2:29:00
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Contribuţia CfD, noua taxă pe facturile de energie din octombrie 2024


23 iulie 2024

De la 1 octombrie 2024, furnizorii de energie electrică din România vor introduce pe facturi contribuţia CfD pentru toţi consumatorii, atât casnici, cât şi non-casnici. Această taxă va sprijini investiţiile în energie regenerabilă, conform ANRE, şi se estimează că va avea un impact redus asupra facturilor.

În perioada în care preţurile la energie rămân plafonate, până la 1 aprilie 2025, contribuţia CfD va fi acoperită de furnizori şi nu va fi transferată către consumatori. După această dată, costurile ar putea fi resimţite direct de consumatori.

Contribuţia CfD este menită să finanţeze proiectele de energie cu emisii reduse de carbon şi a fost introdusă printr-o hotărâre de guvern adoptată în aprilie. ANRE trebuie să stabilească valoarea acesteia până pe 30 septembrie.

ANRE afirmă că schema de sprijin va creşte capacitatea de producţie de energie regenerabilă a României şi va reduce preţurile angro la energie. Contribuţia CfD, estimată la 0,2 lei/MWh, va adăuga aproximativ 6 bani pe lună la factura unei gospodării cu un consum de 300 kWh.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Hidroprahova


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 7 septembrie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro