Joi, 25 aprilie 2024 - 8:40:38
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


UE nu mai poate primi state noi


14 octombrie 2012

Uniunea Europeana nu mai poate primi pentru moment noi state membre, în timp ce membri existenti au în continuare mult de lucru asupra consolidarii, a declarat presedintele Bundestagului, camera inferioara a parlamentului german.

Comentariile sale sunt susceptibile sa dezamageasca tari ca Croatia, care spera sa adere la UE în 2013, si altele din Balcani ce doresc sa se alature blocului celor 27.

"Nu cred ca Uniunea Europeana este capabila sa se extinda în viitorul apropiat", a declarat Norbert Lammert, citat într-un articol publicat de ziarul Welt am Sonntag.

"Avem atât de multe sarcini urgente de finalizat în termeni de consolidare a comunitatii, încât ar trebui sa nu lasam înca o data ambitia sa ia locul stabilizarii necesare", a subliniat el.

Lammert a avertizat contra admiterii Croatiei prea repede în UE: "Trebuie sa luam în serios raportul Comisiei Europene asupra progreselor, în special în lumina experientelor pe care le-am avut cu state membre ale UE, Bulgaria si România. Croatia nu este înca în mod clar pregatita pentru aderare", a mai declarat el.

Potrivit lui Lammert, statele succesoare ale fostei Iugoslavii au avut perspectiva de a deveni membri ai UE, dar, adauga el, ele aveau nevoie sa îsi creeze conditiile pentru aderare.

"Nu trebuie sa se permita ca bunele intentii sa ia locul schimbarilor ce pot fi demonstrate", a insistat el, citat de ziarul german.

Sentimentul este moderat în UE fata de continuarea extinderii, cu cetateni care se concentreaza asupra propriilor lor dificultati economice si guverne confruntate cu criza datoriilor. State din Balcani ce aspira sa adere la UE se lupta pentru a îndeplini criteriile de reforma.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro