Marţi, 19 martie 2024 - 10:56:16
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Un copil a murit la Ploieşti! Rămâne o întrebare: care este preţul fotbalului de...performanţă?


16 februarie 2021

O stire groaznică a cutremurat la orele prânzului Ploieştiul. Un băieţel în vârstă de numai 9 ani a murit, după ce i s-a făcut rău în timpul orei de Religie. S-a întâmplat la Şcoala Sfânta Vineri din Ploieşti, iar medicii nu au reuşit să salveze viaţa micuţului.

Tragedia a îndoliat şcoala prahoveană, dar o informaţie furnizată, pe surse, mai multor ziare locale ar trebui să facă pielea de găină tuturor antrenorilor care lucrează cu copii din Ploieşti.

Băieţelul făcea fotbal! De performanţă! La o şcoală privată de fotbal din Ploieşti! Şcoală care îşi desfăşoară antrenamentele în Parcul Municipal Vest. 

După mai multe telefoane am aflat că băieţelului i se mai făcuse rău de câteva ori, inclusiv la antrenamente. Iar de aici s-a născut întrebarea, la care nu ne va răspunde nimeni: oare preţul vieţii acestui puşti nevinovat care probabil se visa Ronaldo l-a reprezentat taxa lunară care se plăteşte pentru orele de antrenament? Oare vizele medicale obligatorii care se fac de două ori pe an au fost făcute pe...genunchi? Nimeni nu a sesizat problema de sănătate a micuţului? Nimeni nu a observat că inimioara lui avea ceva probleme?

Copilul s-a dus, dar în urma tragediei rămân întrebări legate de modul în care sunt făcute vizitele medicale la Ploieşti, de modul în care este urmărită starea de sănătate a micuţilor viitori fotbalişti şi de modul în care copiii sunt trataţi doar ca ....taxă de antrenament....pentru că DA, realitatea este crudă, dar cu cât sunt mai mulţi copii la antrenament, cu atât salariul antrenorului este mai bun!

O realitate crudă, sinistră, nerecunoscută de cei care se bat cu pumnul în piept că fac...fotbal de performanţă!

Din păcate, băieţelul de la Şcoala Sfânta Vineri nu va mai ajunge ca Ronaldo, nici ca Messi, dar poate cei care îndrumă paşii copiilor spre fotbal ar trebui să vadă viaţa unui copil dincolo de taxele de antrenament...

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro