Duminică, 14 iulie 2024 - 8:30:38
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Eşti (încă) cetăţean român? eşti un duşman al ţării!


6 decembrie 2015

Anul 2016 aduce modificări importante prevăzute în noul Cod Fiscal. Cei vizaţi de schimbare sunt românii plecaţi la muncă în străinătate. Prin noile reglementăti în vigoare aducem la cunoştinţă persoanelor care nu au rezidenţă în România sunt obligaţi să îşi exercite drepturile cetăţeneşti prin plata contribuţiei integrale la CAS.

De asemenea, începând din anul 2016, acestea nu vor mai fi coasigurate de o persoană din familie care contribuie la sistemul de sănătate. Însă lovitura de graţie nu este aceasta, ci ... absolut toţi românii din străinătate sunt obligaţi, în conformitate cu noile modificări ale Codului Fiscal, să achite o contribuţie în cuantum de 5,5% din salariul minim valabil în anul respectiv (2016).

De asemenea, au obligaţia să se declare la ANAF pentru a fi luaţi în evidenţă, în termen de 15 zile de la data când nu realizează venituri, conform art. 180 din noul Cod fiscal. Plata contribuţiei se poate face trimestrial, în data de 25 a ultimei luni din trimestrul respectiv. În caz contrar, aceştia vor suporta rigorile legii, iar sancţiunile nu sunt deloc de neglijat.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on FacebookISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 13 iulie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro