Luni, 9 septembrie 2024 - 2:46:04
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Jaf la CSM Ploieşti ! Fotbalul juvenil pus la colţ şi vândut pe .........niciun leu!!


12 martie 2020
Al.I.POPESCU

Clubul Sportiv Municipal Ploieşti a fost înfiinţat în anul 2004 ca un club al primăriei ploieştene, menit  să asigure dezvoltarea sportului de masă şi formarea de tineri sănătoşi, urmând ca vârfurile din fiecare sport practicat la nivelul clubului să fie promovate la echipe unde puteau să desfăşoare activitate la nivel de seniori.

Legislaţia impune ca la momentul transferului unui jucător, clubul cedent să solicite clubului cesionar o sumă de bani conform grilei de formare a  sportivului. In clar, această grilă de formare a sportivului reprezintă un drept al clubului de a-şi recupera (chiar şi în parte) sumele investite în acel sportiv.

Cum CSM  este un club al primăriei, aceste sume au caracter de ban public deoarece existenţa  şi funcţionarea secţiilor sportive se face în proportie de 99,99 % din alocări bugetare locale.

Astăzi vom arunca un (prim) ochi asupra celei mai văduvite secţii a CSM Ploiesti, aceea de fotbal.

Avand ca antrenori, de-a lungul timpului, glorii ale fotbalului ploieştean din care amintim Tavi Grigore, Marcel Catinca,Vivi Răchită, Gică Mârzea sau în prezent Pompiliu Stoica, CSM Ploiesti a  format generaţii întregi de fotbalişti, mulţi dintre ei continuându-şi activitatea la alte echipe, ajungând chiar şi la nivel de lot naţional, aşa cum este cazul cunoscutului şi, în acelaşi timp controversatului, Mihai Velisar.

De altfel, CSM Ploieşti este singurul club din judeţul Prahova la care antrenorii îi învaţă pe copii ABC-ul fotbalului, şi ne referim aici de la încălţatul ghetelor de fotbal, de la legatul şireturilor la modul în care mingea de fotbal trebuie lovită. Antrenorii de la CSM Ploieşti îţi pot povesti că aproximativ 75% dintre jucătorii tineri din campionatele de seniori ale AJF Prahova sunt formaţi la secţia de fotbal a municipalităţii.

Din păcate, cea mai mare parte a jucatorilor de valoare, odata aflati la terminarea junioratului, au luat drumul pribegiei, transferându-se la alte echipe. Insă, surprinzător, deşi erau doriţi de cluburile la care urmau să joace, transferurile au fost făcute ( în acte!!!) GRATUIT!

Până în luna decembrie 2019, peste 200 de jucători ai CSM Ploieşti au fost transferaţi gratuit la echipe din judeţ, unii dintre ei fiind apoi retransferati la alte echipe, într-o încercare vădită de a se pierde urma fotbaliştilor valoroşi.

Din aceste transferuri, CSM Ploieşti nu a încasat nicio sumă de bani, deşi putea şi avea obligaţia să o facă, continuând să alimenteze cu jucători formaţi pe banii ploieştenilor celelalte echipe din judeţ.

In acest  timp, s-au solicitat Primăriei Ploieşti sume pentru continuarea activităţii, ideea de autofinanţare fiind complet străină conducerilor manageriale şi economice care s-au succedat la şefia clubului, fiind suficient  să se cheltuiască, fără rezultate, banul public.

Se pare ca aceste transferuri nu au fost chiar atât de “gratuite” pe cât par, dar despre această problemă vom discuta în episoadele care urmează când vom dezvălui cu cifre şi documente modul în care a fost “concepută” activitatea secţiei, cu largul concurs al conducerilor clubului şi nu numai.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Hidroprahova


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 9 septembrie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro