Miercuri, 22 mai 2024 - 5:49:02
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Ministerul Mediului lucrează la o nouă variantă a taxei de timbru


5 iulie 2016

"Lucrăm la o nouă variantă de taxă de timbru. Avem un grup de lucru (n.r. - au terminat 8 clase? *) şi sper ca, până în toamnă, când reintrăm în activitatea intensă pe domeniul acesta, să venim cu o variantă care sper să fie mai echitabilă pentru toată lumea şi inclusiv pentru principiul 'poluatorul plăteşte' (n.r. - pentru erupţiile vulcanilor, cine plăteşte? **), care e de fapt fundamentul unei astfel de taxe", a declarat Ministrul Mediului, Cristiana Paşca Palmer.

"Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP) a luat act de Decizia Curţii de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) din 9 iunie 2016, cu referire la prevederile OUG 9/2013 privind timbrul de mediu pentru autovehicule. În fapt, conform Deciziei, CJUE declară că nu se opune ca un stat membru să instituie o taxă pe autovehicule care se aplică autovehiculelor rulate importate cu ocazia primei lor înmatriculări în acest stat membru şi autovehiculelor deja înmatriculate în statul membru respectiv cu ocazia primei transcrieri în acelaşi stat a dreptului de proprietate asupra acestora din urmă. Totodată, Curtea se opune ca statul membru respectiv să scutească de această taxă autovehiculele deja înmatriculate pentru care a fost plătită, dar nu a fost restituită o taxă în vigoare anterior declarată incompatibilă cu dreptul Uniunii", se arată într-un comunicat emis de Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor.

N.R.: Mă întreb cine plăteşte şi cât, poluarea atmosferică la erupţia unui vulcan, ca de exemplu, în Islanda: Vulcanul islandez eliberează în atmosferă între 150.000 şi 300.000 de tone de CO2 pe zi.

* Făcând o comparaţie "ca la Ministerul Mediului" din România, un automobil Ford Explorer cu motor pe benzină de 4.000 cmc, Euro II, emite 350 gr/Km de CO2. Mergând cu această maşină distanţa de 642.857.142 km, adica de 3 ori distanţa Pământ - Marte (225.000.000 Km), acesta ar polua aproape cam la fel (225.000 tone CO2) cât poluează într-o singură zi un vulcan când erupe. Aberaţii, domnilor din Ministerul Mediului, unde spuneţi că aţi terminat clasele 5 - 8 ?

**
Islanda este vazuta drept tara care ofera cele mai bune conditii de viata pentru locuitorii sai, informeaza Reuters si De ce este Islanda una dintre cele mai fericite ţări din lume. Lecţia unui popor mic, dar tenace dar sunt extrem de poluaţi, după judecata Ministerului Mediului din România!
 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on FacebookISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 21 mai 2024
Autentificare
stiriactuale.ro