Duminică, 8 septembrie 2024 - 2:26:06
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


FOTO „10 pentru ie” 2024 s-a încheiat într-un loc de poveste din Breaza: Casa Ianuş


10 iulie 2024



Ca jurnalist am călătorit mult. Am văzut locuri frumoase, hoteluri impresionante, dar când descopăr un loc de poveste la câţiva paşi de casa mea nu pot să fiu decât mândră. 

Invitaţia Loredanei Marin la evenimentul de închidere a „10 pentru ie” a venit la fix cu dorinţa mea de a avea un moment de relaxare. Mă gândeam că pentru o jumătate de oră, maxim o oră, voi fugi de la problemele mele cotidiene şi voi rupe câteva momente de linişte. 

Nu ştiam unde este Casa Ianuş şi am avut nevoie de faimosul waze pentru a ajunge. Dar odată ajunsă acolo, am simţit că am ajuns în RAI. Pentru că într-adevăr locaţia aleasă seamănă cu raiul pe pământ. O grădină de basm, un nuc uriaş, leagăne, miros de cafea, limonadă, dulciuri de casă, o plăcintă cu spanac demenţială si o gazdă de poveste. 

Jumătatea de oră s-a transformat în patru ore de stat la şuetă între prietene, de povesti, de discuţii interesante şi recunosc, nu as mai fi plecat vreo trei zile de acolo.  

Iar cireaşa de pe tort a constituit-o vizita pensiunii Casa Ianuş! Un miracol, un loc care poate rivaliza cu cele mai sofisticate boutique hoteluri din lumea asta. Un vis, un spectacol în fiecare cameră, o călătorie pe întreg mapamondul. Casa Ianuş este un adevărat muzeu: picturi în fiecare colţ, obiecte vechi combinate cu un gust desăvârşit. Locul în care mi-aş muta biroul pentru câteva zile, doar pentru a simţi parfumul povestilor de odinioară, poveşti extrem de prezente în fiecare cameră din pensiune. 

Iar la final, asa cum i-am spus si dnei Lenuş, patroana pensiunii, vă spun că preferata mea dintre toate camerele este „Art Deco”. 



PS. Bineînţeles că de la eveniment nu au lipsit Andă Mănescu şi miraculoasele ei ii, dar nici Stefania Ungureanu, însoţită bineînţeles de Matilda, fetiţa ei care a împlinit o lună, si care deja a devenit o obisnuită a evenimentelor cu staif.










 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Hidroprahova


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 7 septembrie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro