Sâmbătă, 27 aprilie 2024 - 3:40:15
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Autodenunţul Irinei Nistor. Candidata PSD la Primăria Câmpina se pregăteşte să blocheze oraşul!


20 martie 2024

Incredibilă situaţia din municipiul Câmpina. Irina Nistor, candidatul PSD la funcţia de primar al celui de al doilea municipiu al judeţului Prahova, a anunţat public, într-o conferinţă de presă făcută doar cu jurnaliştii proprii că  nu va continua proiectul privind pasajul subteran, care conţine şi regenerarea urbană de la suprafaţă (centrul civic) şi parcarea subterană, atât de necesară şi îndelung aşteptată de câmpineni. 

Cu alte cuvinte, soţia fostului director al Pieţei Centrale (domnul care a ocupat funcţia fără a avea studiile necesare la momentul concursului) se autodenunţă că va opri dezvoltarea Câmpinei şi îşi asumă un viitor blocaj al fondurilor europene. Mai mult, aparent neştiutoare în treburile administraţiei locale (deşi a tot ocupat diverse funcţii publice), Irina Nistor işi asumă si o pierdere de peste 3,5 milioane de lei, bani care vor trebui returnaţi organismelor europene.

O astfel de declaraţie hazardată, demonstrează că reprezentanta PSD nu îşi doreste decât puterea funcţiei de primar şi nu doreste modernizarea municipiului. Pentru că dacă ar avea oarece proiecte, ar trebui să ştie că oprirea proiectului de regenerare urbană ar duce la stoparea tuturor proiectelor aflate în diverse faze, (de la depunere la execuţie), proiecte de peste 150 de milioane de euro bani europeni sau fonduri guvernamentale. 

Iar ceea ce uită (sau nu stie) Irina Nistor este că  Hotărârea Consiliului Local Câmpina în baza căreia s-a realizat documentaţia pentru pasajul subteran a fost votată în UNANIMITATE, inclusiv de consilierii PSD prezenţi la acea şedinţă, Livia Lupu şi Horaţiu Zăgan. Junele prim Andrei Duran a lipsit de la acea întâlnire (ca de obicei am putea spune). În plus, Livia Lupu (consilier PSD)  a fost chiar preşedinte al acelei şedinţe, certificând prin semnătura sa votul Consiliului Local.

Ce spun documentele


Câmpinenii trebuie să stie că, în Ordonanţa de Urgenţă nr. 88 / 27.05.2020 privind instituirea unor măsuri pentru pregătirea proiectelor din domenii strategice prin Programul Operaţional Asistenţă Tehnică 2021 – 2027 se precizează extrem de clar: ”Beneficiarii documentaţiilor (în această speţă Consiliul Local Câmpina) au obligaţia de a depune cereri de finanţare pentru documentaţiile realizate prin POAT”.  

Iar prin Acordul de Parteneriat, anexă la Hotărârea Consiliului Local din august 2021, semnat de preşedintele acelei şedinţe Livia Lupu, se precizează foarte clar proiectul pentru care se solicită finanţare.   De asemenea, în acelaşi document se mai precizează: ”În cazul în care beneficiarii documentaţiilor (în cazul de faţă, Consiliul local Câmpina) nu depun cereri de finanţare, Autoritatea de Management va întreprinde demersurile necesare în vederea recuperării finanţării acordate”.

Cu alte cuvinte, dacă va câştiga Primăria Câmpina, pesedinsta Irina Nistor ar trebui să găsească şi cu cei aproximativ 3,5 milioane lei pe care să-i dea înapoi pentru proiectele europene nefinalizate din cauza deciziilor proaste.  

Iar ca probă stau documentele publice, pe care pesedista Irina Nistor le ignoră, dar pe care noi le publicăm pentru a arăta cititorilor nostri adevărul!

Irina Nistor este o persoană  cu o experienţă de aproape 18 ani în administraţia publică. A condus Serviciul control comercial, protecţia mediului şi disciplina în construcţii la Poliţia Locală Câmpina, a fost şef serviciu la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Prahova, iar în prezent este consilier juridic la o firmă privată. Iar având în vedere experienţa în administraţie suntem convinsi că domnia sa nu face declaraţiile desănţate din ignoraţă, ci mai degrabă din dorinţa de a nu-şi supăra sefii de partid, si în special pe Dan Musat, seful PSD Câmpina si bun prieten de familia cu Irina Nistor si soţul său Marian. Ca să nu spunem că Musat este si patronul doamnei Nistor... 








Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro