Marţi, 19 martie 2024 - 11:25:35
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Cum s-ar spune "creme a la creme" şi omori un partid cu orgoliul


22 ianuarie 2016

Trebuie să recunoaştem că a luat fiinţă un curent nou. O versiune nouă de politcă, creată de noua generaţie. 

Aici în context se potriveşte de minune zicala aceea "mortul de la groapă nu se mai întoarce". De câteva zile mă încearcă sentimentul nostalgic al unei vremi apuse. Intru în sediul de partid de la Ploieşti şi o linişte apăsătoare îmi trezeşte în minte imaginea aceleiaşi încăperi din urmă cu patru ani, când sala era însufleţită şi scopul era clar definit, conturat în jurul unui personaj tenace.

Ireal era rezultatul pentru partid, după un eşec dramatic din vara lui 2008. Succesul acela devenit deja epocal s-a datorat unui adevărat lider. Acesta era singurul de temut pentru adversarii săi politici, model care nu se va mai naşte curând în politica Ploieştiului. Un om pe care foarte multă lume guduralnică nu l-a meritat niciodată şi de care s-a dezis de parcă nici n-ar fi existat.

Limbajul câinos despre uzine şi activişti nu trimite partidul 8 ani înapoi doar în moarte clinică, ci direct spre distrugerea sa iminentă. Inima organizaţiei a încetat să mai bată. Cu ultima suflare, a primit după părerea mea o ultimă resuscitare, înfăptuită prin repetatele victorii, acestea fiind succedate de infarctul PSD-ului de la Ploieşti, în primăvara lui 2015. Până la acea dată fusese atins apogeul triumfului, datorită unei echipe unite care gravita în jurul unui singur pol.

Astăzi, un pas mare a fost făcut şi un nou început a răsărit promiţător la orizontul administraţiei locale. Tendinţele tinerei generaţii sunt îndreptate către viziunile oamenilor noi şi cinstiţi de la stânga eşichierului politic şi nu către liberalism. Deşi partidul s-a detaşat demult de politicile de stânga, eticheta fantomelor roşii, va bântui până când flacăra pătimaşilor frustraţi se va stinge complet.

Structurile partidului, astăzi plutesc în derivă. După părerea mea, nu mai este vremea reglărilor de conturi şi a poliţelor de plătit. Revin la ideea introductivă. Organizaţia stă pe un butoi cu pulbere, care poate exploda din clipă în clipă. Ideile noi, cât de bune ar fi şi cât de cu bună credinţă ar fi aplicate sau aplicabile, mor şi ele, dacă noul lider nu îşi defineşte poziţia concret, printr-o asumarea fermă a unei candidaturi.

Cel mai mare adversar politic al PSD Ploieşti din ultimul an, s-a aflat chiar în interiorul acestuia şi nu în afara sa.

Colosul a dat naştere uzurpatorilor săi, care fără milă au sacrificat şansele electorale ale partidului, aceştia folosind orice resursă în scopuri proprii.

Se pare că, astăzi o nouă echipă prinde contur şi promite să recapete încrederea spulberată, renăscând speranţa ploieştenilor.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro