Marţi, 19 martie 2024 - 10:46:08
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Valetul de spatie


12 septembrie 2015

Maică-mea mare, Dumnezeu să o ierte, avea o vorbă: maică, eşti frumos ca valetul de spatie!

Creţ ca Mioriţa, bălai, bucălat, cu ochişorii azurii şi privirea ingenuă ca a unui amoraş de ipsos, transpirând o sensibilitate de adolescent întârziat prin anii rebeli ai omenirii când jointul, zdrăngăneala pe ritmuri turbate ale rockului şi jegul făceau frumuseţea vieţii, discret ca o nălucă, însă persistent ca râia cea dătătoare de poftă de a te scărpina în locuri şi momente complet nepotrivite, el este nimeni altul decat…Remus Cernea.

Cum…cine este…Remus Cernea?!!!!

Mvaiii, aşa ceva…

Dacă ai trăit până acum şi nu ai aflat cine este acest inedit Don Quijote al pseudopoliticii româneşti, înseamnă că ai ratat cea mai tare ocazie în a-ţi îmbogăţi cunoştinţele la capitolul “Cum poţi deveni penibil şi looser cu ifose şi pretenţii”.

Remusel reprezintă o pildă vie a modelului de individ cu voinţă, însă fără putinţă de a ajunge sau a deveni cu adevărat ceva în această viaţă.

Se pare că una dintre ursitoare a fost deranjată de ceva la naşterea micuţului amoraş, probabil de faptul că în destinul lui se oglindea o îndoială imensă în privinţa orientării sale sexuale viitoare sau poate că globul de cristal al moirei a arătat că Remusică va confunda iremediabil în viaţa aceasta lenea, ipocrizia, oportunismul, pohta de putere şi visele de mărire cu determinarea, sinceritatea, altruismul şi modestia morală, astfel încât i-a înnodat norocul şi şi-a bătut joc de el, făcându-l să hălăduie prin viaţă ca un adevărat Cavaler de Spatie, călăre pe o mârţoagă numită Marygrass cea Politică.

Astfel, de când se ştie, Remus tot aleargă la maratoanele puterii şi, tot de când se ştie şi îl ştie toată suflarea românească, iese pe locul n-şpe.

Iubirea lui de neam şi de dreptate îl împinge la tot felul de manţocării care mai de care mai dilimache şi mai ca nuca în perete.

Când nu este pe drum alături de mişcările LGBT, alea cu fete care se iubesc cu fete şi băieţi care… mă rog…il putem regăsi pe vreo redută improvizată ad-hoc, prin vreun iarmaroc din ţară sau prin vreun scuar public din capitală, urlându-şi prin megafoane indignarea faţă de amestecurile popilor şi ale bisericii în treburile statului şi invers, despre venalitatea ălora cu gazele de şist, despre iubirea lui neostoită faţă de pădurile, pajiştile şi boscheţii cei verzi ai ţării, despre cât de răi şi extremişti sunt unii şi el nu este, despre câte în lună şi în stele, ca un adevărat apostol al neamului, o adevărată icoană vie a iubirii, fraternităţii şi păcii universale.

Lui Remusică nu îi place politica, îi place ce se poate scoate din ea. El este o fire mai boemă, independentă şi rebelă, însă, pentru că e băiat deştept şi a învăţat în 41 de anişori de trândăveală şi tăiat frunze la câini că, în viaţă, nimic nu poate exista fără politică, iaca că şi-a luat calul şi praştia şi de vreo 20 de ani se tot plimbă cu flamura-n băţ pe la tot felul de partide, partiduţe şi alianţe care să ştie să îi aprecieze unicitatea, calităţile şi charisma de lider, candidând frenetic şi fără abatere la orice poziţie politică care s-a mai dovedit vacantă şi tentantă în ultimii 20 de ani.

Dar, cu nodul ursitoarei nu te pui, nene. Cum a dat-o, cum a întors-o, indiferent câte pancarde a scrijelit zi şi noapte cu markerul şi câte gălbenuşuri de ouă a trebuit să înghită pentru memorabilele spiciuri ţinute mulţimilor, oricât s-a amestecat şi s-a pupat cu gayii şi lesbienele locale şi internaţionale, oricât de verde, roşu sau ungur s-a decis să se facă, tot ce i-a putut smulge destinului parşiv şi nedrept a fost un amărât de loc de deputat, şi ăla scremut şi dat de pomană de către Ponta.

Acuş, pare-se că steluţa lui norocoasă, aia care poate a scăpat neobservată de nenorocită aia de ursitoare rea, îi face cu ochiul iară din înaltul puterilor şi ierarhiilor boltei cereşti politice, fascinându-l pe Remusică şi ademenindu-l cu glasul ei de sirenă către un mare şi extraordinar tărâm al făgăduinţei- Primăria Bucureştiului!

Ca atare, aşa cum ne-a obişnuit deja, Remus s-a apucat de sunat goarna pe feisbuc pentru strâns rândurile şi armatele de campanie, oştiri întregi de voluntari, care, cu siguranţă că până la anul pe vremea asta, vor reuşi să depasesca numărul de 40 şi să devină o adevărată forţă electorală care să-l propulseze pe meritoriul şi inconfundabilul Remus Cernea direct pe fotoliul primăriei capitalei.

Se întrevede o campanie de pomină la anul în primăvară când îl vom avea pe Remus Cernea pe banca candidaţilor de soi la primăria mare, aşezat fix între Cati Andronescu, cea cu căruciorul de dosare penale după ea, şi Piedone, care îşi va schimba din 2 în 2 minute tricourile şi bascurile cu PSD, UNPR, PC, UNPR, flancat din spate de Elena Udrea, îmbrăcată într-un costumaş tip zeghe cu marca Channel şi Ludovic Orban în faţă, pulbere de atâtea vodci înghiţite de emoţie, zdrăngănind la chitară “Bucurestiul meu iubit” şi îmbiindu-l pe tânărul candidat la un tangou electoral improvizat în direct.

Deh, se spune că voinţa şi încrederea în sine sunt atributele învingătorului.

Să vedem dacă nodul nefastei ursitori va fi tăiat în 2016 şi dacă Remus Cernea îşi va urca destinul la rang de principe politic sau va rămâne acelaşi etern Valet de Spatie hălăduitor prin viaţă…


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro