Duminică, 28 aprilie 2024 - 3:05:33
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Din nou, violenţe în fotbalul prahovean! Brădetul Ştefeşti- Unirea Teleajen Ploieşti- oaspeţii atacaţi cu bâte şi topoare după meci!


14 aprilie 2019

Fotbalul prahovean pare a deveni un loc ideal pentru lupte de stradă. Spectacolul fotbalistic nu mai contează şi au devenit tot mai frecvente bătăile dure din timpul sau de după meci.

Un astfel de incident, de o gravitate extremă a avut loc, duminică, după meciul dintre Brădetul Ştefeşti- Unirea Teleajen Ploieşti, din Superliga B Prahova, etapa 23.

Gazdele câştigaseră partida cu 3-1, iar oaspeţii s-au trezit atacaţi de peste 60 de spectatori care îi alergau pe teren. Conflictul a izbucnit de la tatăl unui jucător care susţine că fiul său a fost lovit intenţionat de un jucător al celor de la Teleajen, aşa că faultul intenţionat din timpul partidei trebuia transformat în corecţie fizică după meci!

Nu a contat inegalitatea de forţe, iar Bebe Dimache, antrenorul celor de la Ştefeşti, a fost cel care a alimentat conflictul. 60 de persoane îi alergau pe teren pe cei 15 membrii ai echipei de la Teleajen.


Fotografiile cu Dario Dobre (foto), unul dintre jucătorii Unirii Teleajen sunt impresionante şi spun totul despre amploarea conflictului. Jucătorul s-a ales cu fractură de pomet şi deplasare de sinus, fiind operat la Spitalul Judeţean Ploieşti.

Din păcate, după apelul de la 112, după 20 de minute a apărut un singur poliţist de la postul de Poliţie Slănic, care a invitat la sediu doar 7 jucători ai oaspeţilor şi niciunul din partea gazdelor. După o audiere demnă de serialul Las Fierbinţi, în care s-a cerut insistent un spray cu gaze deţinut de unul dintre fotbaliştii Unirii (spray care i-a ajutat să scape si să se poată refugia în vestiar pentru a scăpa de pumnii şi de bâtele agresorilor...), ploieştenii au fost lăsaţi să plece.

În conflict, a căzut victimă Sandu Talianu, preşedintele echipei Unirea Teleajen Ploieşti, membru în Comitetul Executiv al AJF Prahova, care este decis să depună plângere la Comisia de Disciplină a AJF Prahova.

Aşa cum scriam şi săptămâna trecută, nu putem accepta astfel de violenţe la niciun fel de meci de fotbal. Fotbalul se joacă pe teren, iar după terminarea partidei, fotbaliştii trebuie să se despartă prieteni, indiferent de rezultat.

Cerem, din nou, Comisiei de Disciplină de la AJF Prahova să sancţioneze drastic aceste incidente, pentru că ne dorim un fotbal fără violenţe. Meciurile din campionatul judeţean, indiferent de nivelul în care se joacă trebuie să fie un spectacol pasnic, fiind vorba despre partide de amatori, fără implicatii financiare uriase.



 

 

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro