Marţi, 19 martie 2024 - 12:27:55
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Prahova Ploieşti, meci capital pentru bucuria localnicilor din Ciorani! Reuşesc prahovenii surpriza campionatului?


14 iunie 2019

Ultimul meci al campionatului din Prahova programează, astăzi, un derby aşteptat de toată: Viitorul Ceptura-Prahova Ploieşti

Vineri, de la ora 18.00, pe terenul de la Loloiasca, echipa renăscută peste noapte din ambiţia lui Adrian Teodorescu luptă pentru promovarea în Liga B.

Elevii lui Adrian Teodorescu şi Daniel Nedelcu, susţinuţi de primarul Marin Voicu, vor juca azi un meci ca şi o finală cu deja campioana seriei Viitorul Ceptura.

Cum în Liga B promovează primele două locuri, Prahova Ploieşti are o şansă uriaşă de a merge direct în liga superioară.

Primarul Cioranului Marin Voicu împreună cu un grup de suporteri ai echipei au promis că vor merge astăzi la Loloiasca pentru a-i susţine pe copiii din comună în acest derby.

Meciul îl va avea ca observator pe Titi Negoiţă, vicepreşedintele AJF Prahova, iar Marian Deaconu, preşedintele CJA Prahova nu a făcut publică brigada de arbitri pentru această partidă, pentru a evita suspiciunile.

Vă reamintim că în vara anului trecut omul de fotbal Adrian Teodorescu a decis să reînfiinţeze echipa Prahova Ploieşti, a cărui brand îl deţinea de mai mult timp. Echipa a fost înscrisă în Liga C, Seria Mizil, jucând turul pe stadionul de la Strejnicu. Din retur, elevii lui Teodorescu s-au mutat la Ciorani, iar povestea s-a trasformat într-una de succes.

Prahova Ploieşti este cel mai vechi brand din fotbalul românesc. A fost înfiinţată în 1915, sub conducerea lui J.Koppes, după desfiinţarea( redenumirea ) echipei United Ploieşti.

În chiar primul sezon, Prahova a câştigat Campionatul Naţional, iar după primul război mondial îşi reia activitatea alături de formaţiile bucureştene, participând la Campionatul Naţional în formula turneului final, cu campionatele de regiuni şi apoi de ligi, între anii 1919-1932. Performanţa sa majoră din această perioadă a fost câştigarea, în 1931, a campionatului Ligii de Sud, cu echipa formată din: Zaharescu, Barasch, N. Ionescu, Vasilescu, Müller, Dauché, Popescu, Obretcovici, Reingluber, Georgescu-Tarzan, I. Niculescu, Atanasiu. Din păcate pierde cu 2-3 în faţa lui U.D.R. Reşiţa şi ratează astfel şansa de a accede în semifinale.

Adrian Teodorescu este fost fundaş central la CSS Braşovia, FC Braşov, Poli Iaşi, Fortus Iaşi, Olimpia Rm. Sărat, Dunarea Galaţi, Gloria Buzău, Poiana Campina, Inter Sibiu, Mureşul Deva şi FC Gaszer (Ungaria),  Teodorescu este un personaj cunoscut în fotbal , acesta activând ca preşedinte la Dunărea Galaţi, Flacăra Moreni, Farul, Poiana Câmpina. În palmaresul lui Adrian Teodorescu sunt contabilizate peste 20 de promovări în diverse competiţii ale fotbalului prahovean.

 
 

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro