Duminică, 28 aprilie 2024 - 12:00:27
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Primarul şi fostul primar de la Gura Vadului duşi la audieri în dosarul Fermei Dacilor. O funcţionară din primărie, reţinută!


17 ianuarie 2024



Continuă audierile în dosarul incendiului de la Ferma Dacilor din localitatea prahoveană Tohani, incendiu care a dezvăluit o mulţime de ilegalităţi în faţa cărora reprezentanţii mai multor autorităţi ale statului român au închis ochii ani de zile. 

Primarul comunei Gura Vadului, Marius Nicolae Sora, fostul primar al localităţii Constantin Lungu şi o funcţionară de la compartimentul urbanism din cadrul Primăriei Gura Vadului au fost adusi cu mandat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova pentru a fi audiaţi in dosarul deschis în urma incendiului de la complexul turistic ferma Dacilor din Tohani, în urma căruia opt persoane au murit carbonizaţi.

Se pare că procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova au emis ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore pe numele funcţionarei din Primăria Gura Vadului care s-a ocupat de documentele aferente construcţiilor din complexul Ferma Dacilor. Femeia este acuzată de comiterea infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos.

Audierile fac parte din dosarul care vizează infracţiuni de abuz în serviciu, fals intelectual şi uz de fals. Procurorii au extins urmărirea penală pentru aceste infracţiuni în utlima zi a anului trecut, iar în primele zile ale anului cele trei persoane au mai fost chemaţi la audieri.

Aceştia sunt acuzaţi că, în condiţiile în care construcţiile din componenţa Fermei Dacilor au fost ridicate în perioada anilor 2013-2014, fără autorizaţie de construcţie, în anul 2020 au emis un certificat de atestare a edificării/extinderii construcţiei, ”atestând fapte sau împrejurări necorespunzătoare adevărului”.

Vă reamintim că opt persoane şi-au pierdut viaţa în urma incendiului produs pe data de 26 decembrie la Ferma Dacilor, din localitatea prahoveană Tohani, comuna Gura Vadului. Patronul de facto al pensiunii, Cornel Dinicu, se află în arest preventiv, iar alte două persoane au primit arest la domiciliu în acest dosar. 

A opta victimă identificată 

 

Între timp a fost finalizată analiza antropologică făcută în cazul oaselor celui de-al doilea copil mort în incendiul de la Ferma Dacilor. Rudele pot ridica rămăşiţele de la Serviciul de Medicină Legală Prahova. 

Vorbim despre teste ADN care au identificat victima, dar, pentru a fi siguri specialiştii au apelat şi la o analiză antropologică care este făcută de Institutul Naţional de Medicină Legală.

Este o expertiză care arată cu exactitate vârsta victimei, înălţimea victimei, astfel încât autorităţile să fie sigure că au găsit unul dintre copii, de 11 ani, care şi-a pierdut viaţa în incendiul de la Ferma Dacilor.

Cei de la Serviciul de Medicină Legală din Prahova au emis deja acest un certificat privind decesul.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro