Sâmbătă, 27 aprilie 2024 - 9:01:44
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


O ploieşteancă reînvie o tehnică asiatică veche de două secole. Imagini superbe din piese mici cât vârful de ac /FOTO


23 februarie 2024



O tehnică veche de două secole din Asia prinde din nou viaţă în mâinile unei ploieştence pasionate de artă. Prin intermediul tehnicii spectaculoase a goblenului cu diamante, aceasta reuşeşte să creeze tablouri impresionante din piese mici, asemenea vârfului de ac.

Goblenul cu diamante are o istorie fascinantă, cu origini în Asia acum mai bine de două secole. Evoluând de-a lungul timpului, această formă de artă s-a adaptat la diferite culturi şi stiluri artistice, devenind o combinaţie ingenioasă între pictură şi cusutul tradiţional al goblenului.

În prezent, aceste opere sunt create folosind pietre strălucitoare din răşină sau alte materiale care imită perfect aspectul diamantelor autentice.

Laura, creatoarea din Ploieşti a tablourilor-bijuterii, foloseşte pentru o singură lucrare mii de "diamante", care trebuie plasate cu precizia unui ceasornicar iscusit din Elveţia.

Cu o muncă asiduă, minunăţiile acestea sunt create în aproximativ şase săptămâni, cu un program de lucru de cel puţin 6 ore pe zi. Cererea pentru aceste lucrări este atât de mare încât se formează liste de aşteptare, însă nimeni nu este refuzat atunci când vine vorba de o nouă comandă.

Tablourile ei inedite încântă privirile şi aduc bucurie în casele celor care apreciază frumosul şi originalitatea. Cei care încă nu o stiu o pot găsi pe Instagram laurashinediamond


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro