Marţi, 19 martie 2024 - 9:42:39
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Jurnal de vacanta 2020


23 septembrie 2020

M-am tot gândit şi până la urmă m-am hotărât să scriu despre vacanta de anul acesta. Mă simt că un elev ce a primit tema la limba română să facă o compunere despre cum şi-a petrecut vacanta.

Ca orice compunere care se respecta conţine 3 părţi, introduce, cuprins şi încheiere,aşa că să-i dăm drumul,zic.

1 pregătirile.

Ştiind unde merg,adică la Sfântu Gheorghe in Delta că de fiecare data in ultimii 5 ani am rezolvat cu bagajele, am făcut rezervarea la şalupă sunandu-l pe Nuţu (nu Cămătaru) pentru cursa de 9-30 pe data de 29 iulie şi deja pe 28 seara nu aveam somn.

La ora 3-15 dimineaţa am luat-o pe Pisi şi dă-i sandale focii mele direcţia Mahmudia.  Totul a debutat perfect in Valea Călugărească echipaj rutiera,control etc. Cu o pauza de cafea pe la Slobozia totul părea să fie perfect,dar...

Trec podul la Giurgeni,şi la vreo 10 km opresc sa mă mictionez,că de cafeaua îşi spunea cuvântul.

Opresc într-un refugiu şi fericit nevoie mare mă uşurăm in voie când un ţânţar(de fapt o tantaroaica) se gândeşte să mă înţepe fix in bunătate de jucărie...

Trec peste acest inconvenient şi până la Mahmudia nu mai opresc de teama sa nu dau Doamne fereşte peste cine ştie ce sau cine.

Ajung las maşină în parcare ,mă îmbrac şi după fix 75 min sunt in port in Sfântu Gheorghe.



Cum era devreme merg la o prietena localnică sa duc pentru copii ei cadourile (un tricou cu Petrolul pentru cel mic şi unul cu Real Madrid pentru cel mare). Pe la 15 plec la plaja că îmi era extrem de dor de mare.

Fiind miercuri plaja era cum o ştiam maxim 300 de inşi la plaja, majoritatea înghesuiţi la intrare,înspre vărsarea Dunării şi spre Sulina mai nimeni.

Merg la locul meu langa eoliana şi după ce mă instalez la repezeală o iau pe Pisi din dotare şi intrăm în apa,care apa era caldă precum o porţie de storceag la Cherhanaua veche.

A doua zi program stabilit,dimineaţa la 6 trezirea,bem cafeaua salutam vaporul care pleacă spre Tulcea in fiecare dimineaţă la ora 7 după care drumul spre plaja.

Drumul este de vis aproximativ 2,5 km de drum de nisip,cu o privelişte superbă stânga/dreapta canale cu apa,vegetaţie,păsări de tot soiul şi nelipsitele vaci ce pasc libere.

Nu o mai lungesc program de plaja până la 13,mă întorc apoi în sat cu trocariciul (o chestie pe roti unde majoritatea habar nu au de distanţare socială) masa la cherhanaua veche apoi un somn de 2 ore,cafeaua de ora 16 şi iarăşi la plaja.

Vineri a 3-a zi deja s-au aglomerat şi asta s-ar văzut în faptul că meltenii care nu au mai mers in Grecia sau Bulgaria la all inclusive de frica virusului pulii , au lăsat pe plaja foarte multa mizerie.

După un episod mai contondent cu un taranus de profesie moldovean,şi cu sprijinul unor băieţi din Cluj care chiar ştiau ce înseamnă Sfântu Gheorghe,am reuşit să îi mai educam.

Seara la Cherhanaua veche în faţa mea un cuplu la 55-60 ani m-a şocat pur şi simplu.
Stand la rand (eu deja ştiam ce mănânc,storceag de somn şi scrumbie la grătar) doamna îi şopteşte soţului:" draga dar nu au şi ei dorada cum am mâncat noi in Grecia? Ce nasol)

Pai bine fa ţărăncuţă din Vaslui , nu vrei tu mai bine barbun? De unde pula mea dorada in delta ??? Aici găseşti crap,somn,scrumbie,şalău,bibani,etc dorada p##a.



Seara vorbesc cu Calin barcagiul meu de 4 ani şi programez pentru a doua zi sa vad rasaritul pe mare,după care sa mai trag o fuga la insula Sacalin şi în rezervaţia de pelicani.

Sâmbătă la 4-50 eram in port,la 5 eram deja cu barca pe mare şi după aproape o oră magica,am plecat spre insula Sacalin Cum sunt un tip încăpăţânat nu am ascultat-o pe Pisi şi nu am luat de acasă nimic mai gros aşa că am făcut ţurţuri până la Sacalin.

Peisajele şi pelicanii au meritat sa tremur,iar la întoarcere ne-am oprit să mâncăm ciulini(cei avizaţi ştiu) .

Barca ne-a lăsat pe plaja şi am descoperit ce înseamnă teama de virusul lui peste ,mulţi ţărani unii cu boxe portabile,cu piscine pentru copii (de ce dracu,atât timp cât 50 m in larg marea nu are mai mult de 1/1,5m ?)

Trecând peste aglomeraţia total nespecifica locului ziua decurge că de obicei,plaja,masă iar plaja.

Acelaşi lucru şi duminică,dar plaja de după amiază este înlocuită cu o plimbare pe dig,şi pe drumul spre Sulina.

Luni plaja,masă şi o surpriză de proporţii,când ieşeam de la Cherhanaua veche mă întâlnesc cu Dan Pavaloiu realizatorul emisiunii Natura şi aventura de la TVR care şi el mâncase tot acolo.

Facem câteva poze împreună,schimbam câteva vorbe şi îmi spune printre altele că fac un documentar despre pelicani pentru televiziunea franceză, documentar ce va fi difuzat şi de TVR în iarna.

Luni program de plaja toată ziua şi deja sunt supărat că trebuie să ne pregătim de plecare.



O păcălesc pe Pisi şi împărţim sarcinile,ea face bagajele,eu asist,că a doua zi eu conduc şi ea asista


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro