Luni, 16 septembrie 2024 - 10:01:19
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Crângaşu nu a reuşit să aducă PSD-ul în fruntea AJF Prahova!


31 august 2024

Tânărul Dan Ghioca este noul vicepresedinte al AJF Prahova. Ghioca l-a zdrobit efectiv pe Cristian Nica reusind sa adune 60 de voturi, în timp de social-democratul doar 12. Un vot a fost anulat. 

Votul masiv dat pentru Ghioca reprezintă începutul sfârsitului unui presedinte care în aproximativ 20 de ani de conducere nu a reusit să modernizeze fotbalul prahovean, păstrând o structură închistată în cumetrii si prietenii, cu cluburi la care criteriile de performantă nu contează si sunt mai importante micile afaceri, de multe ori pe banii statului. 

Pentru că de fapt, sub comanda lui Silviu Crângasu, AJF Prahova a devenit o instituţie bătrânicioasă, o „Cooperativă” în care contează doar echipele care aduc ofrandă presedintelui, un loc bun pentru afaceri personale, o instituţie în care nu contează sub nicio formă performanţă, ci importante sunt prieteniile de pahar.  

Venirea lui Dan Ghioca în echipa de conducere  reprezintă o înfrângere umilitoare pentru echipa Crângasu, obisnuit să îsi negocieze diverse avantaje politice punând pe masă asa zisele voturi ale echipelor.  Disperat că ar putea pierde jobul călduţ de la Activ Prahova, clubul Consiliului Judeţean, presedintele AJF a încercat să îl atragă alături de el pe Cristian Nica, omul de casă al PSD Prahova, sperând că astfel va înlocui influenţa pierdută prin decesul lui Emanoil Savin, primarul de la Busteni. 

A uitat că Nica a fost cel care i-a „suflat” jobul de director CSM Ploiesti si că l-a bârfit pe fostul tusier ori de câte ori a avut ocazia. A uitat si că din cauza lui Cristian Nica nu a reusit niciodată să ajungă sef al Stadionului Ilie Oană . 

Dar cum căile politicii sunt încurcate, asta ca să nu spunem că politica e sinonimă cu cea mai veche meserie din lume, proxima venire a lui Virgiliu Nanu în fruntea  CJ Prahova, l-a făcut pe Crângasu să uite duşmăniile cu Cristian Nica. 

Nica revine si uită vechile probleme cu Silviu Crângasu 

„Mi-am dat demisia din functia de presedinte al CJA Prahova din doua motive: lipsa totala de comunicare cu cei din conducerea Asociatiei Judetene de Fotbal Prahova, dar si faptul ca in ultimul timp violentele asupra arbitrilor sunt din ce in ce mai frecvente”, declara în anul 2009 pentru Ziarul Prahova, Cristian Nica. 

 „Sper ca demisia mea sa reprezinte un semnal de alarma asupra a ceea ce se intampla in fotbalul judetean”, spunea atunci Nica.  

(CITESTE SI CRISTIAN NICA SI-A DAT DEMISIA DIN FRUNTEA ARBITRAJULUI PRAHOVEAN / Ziarul Prahova 2009)


Si cum în fotbalul prahovean nimic nu s-a schimbat din 2009 până acum, e clar că dorinţa de funcţie de conducere în AJF Prahova ţinea doar de zona politică. Mai ales că sunt de notorietate prieteniile lui Nica cu lideri ai PSD Prahova precum Bogdan Toader, Rares Enescu sau chiar Virgiliu Nanu. 

Politică si fotbal 

Despre amestecul politicului în fotbalul prahovean am mai scris dea lungul vremii. Însă de această dată, Crângasu nu a mai mimat neutralitatea si a dorit să aducă omul PSD direct lângă el, fără nicio jenă, uitând de ajutorul necondiţionat primit din partea PNL si a lui Iulian Dumitrescu.  S-a lăudat cu banii primiti de la CJ pentru finanţarea unor pseudo proiecte pe Legea 350, uitând că de fapt nu a solicitat fonduri pentru rezolvarea unor probleme reale ale fotbalului prahovean. 

AJF Prahova a primit bani pentru echipament sportiv si genti medicale pentru echipele afiliate, uitând că nu echipamentul reprezintă problema cea mai importantă. Orice echipă, de bine de rău, reuseste să îsi cumpere echipament de joc, preţurile de pe piaţă fiind mai mult decât acceptabile. Un set complet de echipament (tricou+sort+jambiere) costa undeva în jurul sumei de 3000 de lei. În acest an, AJF oferă echipelor alese pe sprânceană plase de porti si fanioane...Iar o risipă de bani! 

Echipele din Prahova ar avea nevoie de susţinerea costurilor legate de arbitraje sau de plata vizelor anuale. Pentru că aici se duc sumele cele mai mari, sume care impiedică anumite cluburi să mai continue activitatea fotbalistică. Iar aceste costuri pot fi suportate prin proiecte pe Legea 350, asa cum se intâmplă în multe judeţe din România (si amintim aici doar Alba, Arad, Vâlcea, Vrancea).

Dacă ar scăpa de cheltuielile cu arbitrajele, cluburile ar putea redirecţiona fondurile spre grupe de iniţiere în fotbal sau spre grupe de copii. 

Rămâne de văzut cum va colabora vechea echipă de conducere a AJF Prahova (Crângasu, Popescu, etc) cu noul vicepresedinte Dan Ghioca si mai ales ce atribuţii va primi noul ales. 

PS: Echipa actuală de conducere a AJF Prahova este următoarea: 

Presedinte: Silviu Cringasu

Vicepreşedinţi: Cătălin Popescu şi Dan Ghioca

Reprezentanţii echipelor: Nicolae Vereu, Alexandru Talianu, Vladimir Nica, Marius Manaloiu, Damian Cristinel

Preşedintele Comisiei Judeţene de Arbitri: Ionuţ Borcan

Secretar General: Ion Andreoiu 

PS.
Într-un articol viitor vom povesti despre ce stă în spatele dezafilierii de către AJF Prahova a singurului club cu activitate exclusivă de fotbal feminin din judeţ- Prahova Ploiesti. 

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Hidroprahova


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 16 septembrie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro