Vineri, 29 martie 2024 - 12:15:39
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Cine renunta la trafic.ro si de ce?


29 iunie 2016

De peste 15 ani, trafic.ro ofera servicii de contorizare a numarului de vizitatori ai site-urilor web. Este un site care ofera statistici foarte clare si la obiect privind numarul de vizitatori unici de pe site-uri, pe intervale orare, pe zile, luni, ani, localizare dupa tara, oras si judet, etc. Statisticile sunt extrem de simplu de accesat si destul de usor de interpretat, chiar si de cei mai putin specializati in IT.

Acest site ofera statistici complete, pentru un pret de aproximativ 110 lei /an. Dupa aceasta perioada, daca nu se mai plateste serviciul, site-ul monitorizat va beneficia de un numar restrans de statistici, dar suficiente pentru a reliefa situatia reala a traficului.

Totusi, sunt cateva categorii de clienti care renunta la monitorizarea oferita de trafic.ro si anume:

  • Cei care detin site-uri cu trafic foarte mare, de ordinul sutelor de mii si a milioanelor de vizitatori unici pe zi. Unul dintre acesti clienti a fost http://softpedia.com, care a renuntat la serviciile trafic.ro dupa ce a depasit un milion de vizitatori unici pe zi.
  • Cei care nu-si permit sa plateasca 110 lei pentru inscrierea in trafic.ro si folosesc varianta gratuita, dar mult mai greoaie, a google analytics.
  • Cei care au pe site trafic cumparat, dar vor sa ascunda acest lucru.


Pentru cei din ultima categorie, (din ce in ce mai multi), trafic.ro demasca sursele de trafic si numarul de vizitatori orar. Spre exemplu, intre orele 03.00 - 06.00, traficul real al unui site prahovean trebuie sa fie extrem de redus, nu de ordinul sutelor, sau chiar al miilor de vizitatori unici, cum sunt inregistrati pe unele site-uri prahovene. Logic, da?

In general, toti cei care vor sa ascunda sursa traficului, renunta la trafic.ro si raman doar cu google analytics. Doar ca sa-si umfle muschii si pentru a arata tuturor ce trafic uluitor au, apeleaza la http://t5.ro, un site surogat, care preia datele din google analytics si le afiseaza asemanator cu trafic.ro, dar ascunzand sursa traficului si traficul orar.

De ce doresc unii proprietari de site-uri de stiri acest lucru? Foarte simplu, dintr-un singur motiv: pentru a da falsa impresie ca sunt cei mai "mari si tari", nu pentru a castiga din publicitate.

AGENTIILE DE PUBLICITATE NU VAND PUBLICIATE PE SITE-URILE MONITORIZATE DE trafic.ro! NICI GOOGLE NU PLATESTE PENTRU PUBLICITATEA DIN CADRUL PROGRAMULUI GOOGLE ADWORDS. Este la mintea unui copil de gradinita ca o companie de talia Google, care are un buget cam de cateva ori mai mare decat PIB-ul Romaniei obtinut numai din publicitate, doar incaseaza bani din publicitate!

Agentiile de publicitate lucreaza numai cu site-urile membre SATI, http://www.brat.ro/sati. Afilierea la SATI este foarte scumpa: "Cotizaţia BRAT pe anul 2016 este de 2.200 RON. Urmatoarele categorii de membri vor plati o cotizatie de 1.980 RON ..." - http://www.brat.ro/aderare. Ceea ce NU SPUN PE SITE cei de la BRAT este ca pentru un site, trebuie sa platesti atat cotizatia de membru BRAT, cat si pe cea de membru SATI, adica un total de 2.200 + 1.980 ron / cand te inscri prima data in SATI. Pomenesc ei mai prin strafundul site-ului ca: "La aderarea la asociatie, fiecare solicitant are obligatia de a achita cotizatia BRAT stabilita pentru anul in curs" (http://www.brat.ro/rofbrat/#Capitolul%207.%20Cotiza%C5%A3ii).

In Prahova nu exista nici un site membru BRAT, al carui trafic sa fie monitorizat de SATI. "SATI ofera pietei de media si publicitate informatii complete cu privire la audienta, profilele sociodemografice si traficul siteurilor web. Rezultatele de audienta SATI reprezinta etalonul pietiei de publicitate in tranzactionarea spatiului publicitar pentru mediul online".

Fiecare proprietar de publicatie online isi monitorizeaza (sau nu), cum doreste traficul si nu poate fi acuzat de nimeni ca "fura trafic" cum am auzit prin piata. Este fix problema lui, nu a asa zisei "concurente". Nici macar nu se poate discuta de concurenta in massmedia Prahoveana, atata timp cat nici o publicatie nu este monitorizata de organismul national specializat in domeniu.

Cu povesti de genul "ies din trafic.ro pentru ca nu-mi monitorizeaza corect traficul" sau "nu mi-a monitorizat corect traficul pentru ca nu stiu ce blocaj a fost la server", nu se mai pot adormi nici macar prescolarii. Renunti la trafic.ro pentru ca asa doresti, pentru ca ai un motiv anume, nu datorita faptului ca trafic.ro nu ti-a indexat corect ultimii 200 de vizitatori unici sau a fost cazut in nu stiu care duminica (lucru care se mai intampla).

Este bine sa stiti ca pentru a va afilia la SATI trebuie sa aveti minim 6 luni de vechime pe piata online. De asemenea, in aceste 6 luni trebuie sa ajungeti la un minim de vizitatori / afisari pentru a putea participa la licitatiile de spatii publicitare organizate de ei. Puteti sa va afiliati la SATI, ca ei abia asteapta sa va umfle cei 4180 lei, dar daca nu aveti un numar REAL de vizitatori / afisari minim, nu veti avea sansa sa vindeti nici mcar un pixel de publicitate.

Din pacate, ca membru SATI, nu puteti folosi trafic cumparat, este una dintre regulile lor de baza (si va depisteaza rapid daca sunteti "furnizor de trafic cumparat").

S-aveţi trafic!

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro