Miercuri, 29 noiembrie 2023 - 8:48:19
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Prahova Ploieşti se reuneşte după vacanţa de iarnă! Amical, sâmbătă, cu Rapid Mizil


22 ianuarie 2019Proiectul Prahova Ploieşti, cel mai vechi brand din fotbalul prahovean, revine şi după vacanţa de iarnă, în ciuda gurilor rele care anunţau pe la colţuri eşecul echipei.

Elevii lui Adrian Teodorescu s-au reunit şi vor avea un prim amical în compania echipei Rapid Mizil, sâmbătă, 26 ianuarie, de la ora 14.00, pe stadionul din Mizil.

După anunţul că Prahova Ploieşti va juca returul pe stadionul Voinţa Ciorani,  lotului vechi i s-a alăturat un grup de fotbalişti din comuna Ciorani, dar şi antrenorul Daniel Nedelcu.

Astfel, proiectul Prahova Ploieşti ia amploare, reuşind astfel să abordeze returul cu şi mai mare ambiţie.

Vă reamintim că omul de fotbal Adrian Teodorescu a reînfiinţat Prahova Ploieşti, cel mai vechi brand din fotbalul prahovean, înscriind echipa în Liga C, Seria Mizil.

Prahova Ploieşti a fost înfiinţată în 1915, sub conducerea lui J.Koppes, după desfiinţarea( redenumirea ) echipei United Ploieşti.

În chiar primul sezon, Prahova a câştigat Campionatul Naţional, iar după primul război mondial îşi reia activitatea alături de formaţiile bucureştene, participând la Campionatul Naţional în formula turneului final, cu campionatele de regiuni şi apoi de ligi, între anii 1919-1932. Performanţa sa majoră din această perioadă a fost câştigarea, în 1931, a campionatului Ligii de Sud, cu echipa formată din: Zaharescu, Barasch, N. Ionescu, Vasilescu, Müller, Dauché, Popescu, Obretcovici, Reingluber, Georgescu-Tarzan, I. Niculescu, Atanasiu. Din păcate pierde cu 2-3 în faţa lui U.D.R. Reşiţa şi ratează astfel şansa de a accede în semifinale.

Adrian Teodorescu este fost fundaş central la CSS Braşovia, FC Braşov, Poli Iaşi, Fortus Iaşi, Olimpia Rm. Sărat, Dunarea Galaţi, Gloria Buzău, Poiana Campina, Inter Sibiu, Mureşul Deva şi FC Gaszer (Ungaria),  Teodorescu este un personaj cunoscut în fotbal , acesta activând ca preşedinte la Dunărea Galaţi, Flacăra Moreni, Farul, Poiana Câmpina. În palmaresul lui Adrian Teodorescu sunt contabilizate peste 20 de promovări în diverse competiţii ale fotbalului prahovean.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Duo_best_gaz


Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on FacebookISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 noiembrie 2023
Autentificare
stiriactuale.ro