Sâmbătă, 18 mai 2024 - 3:32:58
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Bogdan NOVAC: "Breaza de Paşte este o imensă bucurie"


4 mai 2024



În prag de sărbători, Bogdan Novac, primarul orasului Breaza, ne-a acordat un scurt interviu..altfel, vorbindu-ne despre Paste, despre traditiile care îi sunt dragi din această perioadă, despre liniste si bucurie: 

Domnule primar, ce reprezintă perioada sărbătorilor de Paşte pentru dumneavoastră?


Este o perioadă specială care, inevitabil, te duce înapoi în perioada copilăriei când totul era atât de liniştit şi când totul avea un farmec aparte. Fireşte că şi acum, această perioadă este aparte, ea vine în fiecare an ca o invitaţie parcă, la a ne mai linişti din tumultul acesta al vieţii, în care ne concentrăm mult pe ceea ce e de făcut, când timpul nu ne mai ajunge parcă şi pentru noi.

Care este cea mai plăcută amintire a copilăriei dvs din perioada pascală?

Aromele din bucătăria bunicii, dorinta si agitaţia cu care incerca sa fie totul pregatit si pus la punct, de la bucate la curăţenia de Paşte. Insa, cel mai frumos moment ramane masa de Paste alături de familie, impreuna cu parintii, bunicii si rudele. Imi amintesc cu mare drag si de bucuria cu care mergeam impreuna cu colegii si prietenii la denii. Asteptam tot anul aceasta perioada.

Ce v-aţi dori să nu piardă Breaza în ceea ce priveşte tradiţiile de Paşte?

Cu sinceritate vă spun că îmi doresc şi voi milita întotdeauna ca Breaza să-şi păstreze toate tradiţiile si sa le transmita generatiilor viitoare. Breaza de Paşte este un imens tablou al bucuriei. Cetele de oameni care merg la biserică, copiii bucurându-se de iepuraş. Imi doresc sa nu se piarda niciodata tradiţia de a participa la slujba din Noaptea de Inviere, de a merge cu lumina la cei care au plecat, dar si la ritualul trecerii pe sub masa din Vinerea Mare. Nu avem voie să renunţăm la asta. Este datoria noastră pe care o avem faţă de inaintasii nostri, dar si fata de copiii noştri care merită si trebuie să aibă bucuria copilăriei aşa cum am avut-o noi, cu aceste amintiri.

Un gând pentru cititorii noştri la ceas de sărbătoare!

Le doresc tuturor cele mai alese ganduri, sa aiba bucurie si lumina in suflet si casele sa le fie pline de armonie si iubire. Ii asteptam in numar cat mai mare sa participe la Slujba de Inviere! De asemenea, in aceste zile de sarbatoare, din dorinta de a se putea bucura pe deplin de zilele libere, ii aşteptăm cu bucurie la toate evenimentele pe care le-am pregătit alături de colegii mei din primărie şi de la centrul cultural, prin toate aceste evenimente dorindu-ne să oferim bucurie si sa aducem laolaltă copiii, părinţi, bunicii si toti membri comunitatii noastre.

Le doresc tuturor, Paste cu bucurie si linişte sufleteasca! In aceasta perioada, le doresc tuturor sa reuseasca să se detaşeze de problemele cotidiene şi să fie învăluiti de bucurie si pace!


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 17 mai 2024
Autentificare
stiriactuale.ro