Luni, 29 aprilie 2024 - 9:01:09
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Satul idilic din Prahova devenit locul tăcerii absolute


15 februarie 2024

Potrivit datelor recensămintelor, satul care odinioară adăpostea opt locuitori, a devenit acum un loc al tăcerii absolute. Ultima persoană care încă locuia acolo, o bătrână, s-a stins din viaţă acum doi ani, lăsând în urmă o comunitate fantomă.

În timp ce la recensământul din 2002 se înregistrau opt locuitori, în cel din 2021 figura doar o singură persoană în această localitate amplasată la o altitudine medie de 601 de metri faţă de nivelul mării. Transformarea dramatică a fost descrisă ca fiind un fenomen trist şi alarmant pentru regiunea respectivă.

Frumuseţea naturală a satului Gresia din comuna Starchioj, căci despre ea se face vorbire, este încă vizibilă, dar absenţa totală a locuitorilor şi a vieţii cotidiene a transformat acest loc într-o amintire a vremurilor trecute.

Satul părăsit din Prahova reprezintă un memento tulburător al schimbărilor sociale şi economice care au lovit multe comunităţi rurale din întreaga ţară. În încercarea de a reanima zona, edilul comunei, Cornel Gârbea, spune că aici metrul pătrat de teren se vinde cu preţul de un leu. Oferta nu a fost pe gustul nimănui, nici măcar a celor care spun cu tărie că vor să trăiască pe o insulă pustie. Ciudat, am putea spune, mai ales că, nici în acest sat, nu există electricitate, gaze sau canalizare, ci doar natura în toată spelndoarea ei.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro