Joi, 25 aprilie 2024 - 12:18:41
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


350 de lei, "uriaşa" sumă pe care CSM Ploieşti trebuie să o primească de la Gaz Metan Mediaş din transferul lui Velisar! Unde dispar copiii formaţi de CSM?


17 ianuarie 2020

Suflarea petrolistă a luat foc la anunţul dorinţei ca CSM Ploieşti să înfiinţeze şi o echipă de fotbal seniori. Spiritele au luat foc fără a întreba cineva despre ce este vorba şi fără a discuta cu antrenorii secţiei de fotbal de la clubul municipalităţii.

Realitatea stă puţin altfel decât ceea ce s-a vehiculat în spaţiul public. Echipa de seniori a CSM Ploieşti a mai existat, iar cluburile primăriilor au peste tot în ţară şi echipe "mari" ca să le spunem aşa.

Echipa mare este solicitarea antrenorilor de la CSM Ploieşti de ani de zile pentru simplul motiv că munca lor nu are nicio finalitate şi pentru că văd, an de an, cum copiii crescuţi de ei ajung la echipe mari, dispar sau se lasă pur şi simplu de fotbal, deoarece clubul municipalităţii nu le oferă continuitate.

Un exemplu celebru îl constituie Mihai Velisar, un fotbalist despre care se vorbeşte foarte mult în ultima perioadă. Puţină lume ştie că Velisar este descoperirea regretatului Marcel Catinca şi că prima sa legitimare a fost la CSM Ploieşti.

"Tata a decis ca Velisar să nu mai joace atacant şi să ocupe locul de fundaş. Au fost lacrimi, rugăminţi din partea părinţilor, telefoane peste telefoane, pentru ca Mihai să redevină atancant. Tata a spus clar că are calităţi perfecte pentru un fundaş şi fundaş a rămas. ", ne-a povestit Lucian Catinca, fiul lui Marcel, antrenor şi el la CSM Ploieşti despre începuturile carierei actualului component al Naţionalei U 21. Cu 21 de meciuri jucate în Liga 1 şi 2 goluri marcare, Velisar devine unul dintre fotbaliştii de viitor ai României.

Din păcate, antrenorii de la CSM Ploieşti sunt frustraţi de faptul că ei îi învaţă pe copii să se lege la ghete, dar niciodată rezultatul muncii lor nu este recompensat. Şi nu vă gândiţi că îşi doresc bani din transferuri, aşa cum spre exemplu, primesc antrenorii din sporturile individuale, care sunt recompensaţi în funcţiile de medaliile câştigate de elevii lor. Nu, ei ar fi mulţumiţi ca din munca lor, secţia să se poată autofinanţa şi să le poată oferi copiiilor mici recompense pentru munca depusă. Spre exemplu, oamenii nu ştiu că Marcel Catinca le oferea ciocolată copiilor după fiecare antrenament, ciocolată cumpărată din banii lui.

Revenind la Velisar, fundaşul a fost transferat de Petrolul la Gaz Metan Mediaş pentru suma de 15.000 de euro, deşi gurile rele spun că valoarea sa este mult mai mare de această sumă şi se vorbeşte şi despre ceva bănuţi la negru încasaţi de diverse persoane. Conform regulamentelor FRF, oficialii Gaz Metanului au solicitat şi CSM Ploieşti o factură pentru a plăti cota parte cuvenită clubului din transferul lui Velisar, adică...incredibila sumă de 350 de lei, bani neplătiţi încă de medieşeni deşi factură este emisă de ceva timp...Cei de la Gaz Metan sunt în insolvenţă şi probabil vor plăti şi banii către CSM ...la un moment dat. Dacă la momentul transferului către Petrolul, ar fi fost cerută grila de formare, clubul municipalităţii ar fi încasat câteva mii de euro pentru transferul atancantului....prea mulţi de dacă...

Vă mai spunem doar, că un alt fotbalist descoperit de Marcel Catinca este Ştefan Ghinea, jucător născut în 1999. Oamenii de fotbal spun că ar valora mult peste 50.000 de euro la un eventual transfer...Doar că Ghinea a ajuns, gratuit, la CS Blejoi, iar CSM nu a primit nimic pentru formarea lui şi nici nu va primi vreodată vreun ban dintr-un eventual transfer la o echipă mai mare....

Vă prezentăm o listă scurtă cu o parte dintre copiii talentaţi care au început fotbalul la CSM Ploieşti, copii care ar fi putut ajunge la echipe mari:

  • Anton Stefan născut 1999,  Blejoi liga a 3-a( a renunţat la fotbal)
  • Popescu Alexandru nascut 1999 - împrumutat la diferite echipe de Liga A  Prahova ( a renunţat la fotbal)
  • Pandelescu George născut 1998 portar,  joacă la AS Băneşti
  • Fieraru Carlo născut 2000 legitimat în prezent la Petrosport
  • Buturuga Claudiu născut 2000 legitimat in prezent la Petrosport
  • Bârsan Nicolae născut 2000 joacă la Văleni de Munte Liga A
  • Dumitru Dragoş născut 2000, legitimat in prezent la Petrosport


...şi lista poate continua cu multe alte nume...

Din fericire, au început să apară şi primele raze de soare pentru antrenorii de la CSM Ploieşti. În vara lui 2019, Marius Stan, fostul preşedinte al Petrolului, află de Rareş Simionescu, mijlocaş crescut tot de CSM Ploieşti. Transferă copilul la Petrolul, iar pentru acest transfer CSM Ploieşti trebuie să încaseze grila de formare a jucătorului. Suma este una frumuşică (aproximativ 300 de milioane de lei vechi), iar banii ar însemna autofinanţarea secţiei de fotbal pentru aproape tot anul 2020 sau...pentru că tot se vorbeşte despre viitoarea echipă de seniori, ar însemna plata baremurilor de arbitraj şi de observatori la Liga C, Prahova, pentru o perioadă de...5 ani!


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro