Luni, 4 martie 2024 - 10:38:15
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Holocaustul din România, în benzi desenate realizate de elevi. Trecutul se vede în prezent


14 iunie 2023

 

Trecutul se întoarce şi ne afectează prezentul. Secolul al XX-lea a fost unul dintre cele mai sângeroase din istorie, dar trecerea timpului îi face pe unii dintre contemporanii noştri să uite sau să ignore ororile care au distrus destinele a milioane şi milioane de oameni.

Orori care au avut loc aici, printre noi, lângă noi.

Ştiai, de exemplu, că la începutul lui iulie 1941, bărbaţii evrei cu vârsta cuprinsă între 18 şi 60 de ani din Ploieşti au fost închişi în 80 de imobile, duşi la un centru de recrutare şi apoi trimişi pe jos spre lagărul de la Teiş, din judeţul Dâmboviţa, în apropiere de Târgovişte?

Imagini din trecut. Holocaustul din România” este un proiect care ne apropie de experienţele trăite de evrei şi romi în perioada Holocaustului din România şi ne prezintă o istorie diferită a comunităţilor în care locuim; o istorie a celor persecutaţi, deportaţi, exterminaţi pentru că au fost/s-au născut ALTFEL.

Joi, 15 iunie 2023, vă invităm să descoperim poveştile de viaţă din perioada Holocaustului, ale evreilor şi romilor din Prahova.

Vom începe la ora 17.00, la Palatul Culturii din Ploieşti, Sala „Marea Unire”, cu un dialog despre istorii locale, şi vom continua de la ora 18:30, în Parcul Central, zona ansamblului monumentul „I.L. Caragiale”, cu inaugurarea expoziţiei de bandă desenată la realizarea căreia au contribuit elevi şi cadre didactice de la Colegiul Naţional „Nichita Stănescu” din Ploieşti.

Dezbaterea va fi susţinută de către Ion M.Ioniţă, jurnalist şi redactor şef al publicaţiei de profil Historia, Alexandru Florian, director general al Institutului Naţional pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel”, Ana Bărbulescu, doctor în sociologie la Universitatea din Bucureşti şi cercetător ştiinţific la Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel“, şi Alexandru Niculescu, reprezentantul elevilor din Ploieşti care au contribuit la realizarea benzilor desenate.

Moderator: Flavia Drăgan, jurnalist.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Clinica Roua


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebookservicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie


ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 4 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro