Vineri, 26 aprilie 2024 - 5:19:28
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Bazele sportive şcolare necesitate sau demagogie ?


22 iunie 2022



Deoarece se apropie ziua când plec la mare,  m-am hotărât sa slăbesc şi în frigiderul meu nu găsesc decât legume şi fructe. Sunt sigur insa ca după acest articol tentativa mea de a slăbi se va duce dracul deoarece la câte înjurături voi primi,  frigiderul va fi plin, ba va trebui sa-mi mai cumpar unul.

Mai exact este vorba despre campania colegilor de la Observatorul Prahovean detalii  aici   privind folosirea terenurilor de sport ale şcolilor în timpul vacantelor şcolare şi după terminarea cursurilor.

Desi CCR a declarat neconstituţională aceasta lege, detalii aici,  este pusă presiune pe directorii şcolilor pentru a permite accesul pe bazele sportive  pe care le au în administrare.

Sunt total de acord ca este ideal ca ai noştri copii să facă mişcare în loc să butoneze telefonul, mai ales ca şi eu la rândul meu copil fiind băteam mingea cel puţin 3/4 ore zilnic pe terenul şcolii în vacante. Ceea ce nu înţeleg insa mulţi dintre cei care comentează în mediul online este faptul că pe vremea când noi eram copii exista mai multă responsabilitate din partea noastră şi mult mai multa educaţie primita de la părinţii noştri.

Da, sunt de acord să fie accesul liber pe bazele sportive şcolare în vacante şi după terminarea orelor, dar cu amendamentul ca primăriile să detaşeze într-un anumit interval orar, un poliţist local pentru a supraveghea copii şi a preveni eventualele distrugeri, iar în cazul când acestea se produc să îl identifice pe cel răspunzător de producerea lor pentru a acoperi prejudiciul creeat.

Directorii şcolilor sunt primii blamaţi deşi cei ce o fac habar nu au eforturile făcute de aceştia pentru întreţinerea şi modernizarea unităţilor de învăţământ, de multe ori punând bani din propriul buzunar deoarece lucrările cerute de ei şi efectuate de primării reprezintă maxim 25% din necesarul unei instituţii de învăţământ.

Sunt şcoli unde a fost distrus gardul, au fost rupte plasele de la porţi şi au fost sparte geamurile fără ca cineva să plătească pentru astfel de pagube.

Proiectul de lege făcut şi promovat de USR este doar o glumă buna şi are scopul de a atrage strict capital electoral fără a da soluţii privitoare la susţinerea şcolilor.  Nu este prevazut în lege un proiect de execuţie bugetară care în cazul în care politia locala nu dispune de resurse umane pentru a supraveghea terenurile de sport şcolile sa primească un fond de rezerva din care sa remedieze eventualele pagube si/sau sa angajeze un om care sa monitorizeze tot ce se întâmplă.

Sper ca cei ce citesc aceste rânduri vor înţelege ca nu se opune nimeni liberului acces al copiilor pe bazele sportive şcolare, doar se doreşte ca acest lucru sa se facă cu respectarea anumitor reguli pentru a preveni incidente neplăcute.

În încheiere le transmit celor ce au conceput acest "mirific" proiect de lege elaborat pe genunchi că puteau măcar să gândească un mod de implementare viabil.

Spre exemplu, puteau desemna în fiecare cartier o şcoală sau două pentru desfăşurarea de activităţi sportive  destinate copiilor şi către acele scoli sa direcţioneze un fond de rezerva pentru eventualele reparaţii sau printr-un parteneriat cu politia locala detaşarea unui agent intr-un interval orar strict , astfel fiind posibil probabil acest lucru.

În încheiere constat deja ca s-a dus cura mea de slăbire, deci ma doare-n....puteţi sa înjuraţi, dar am rugămintea ca atunci când o faceţi sa verificaţi dacă aveţi creierul conectat ,nu de alta dar să nu obosiţi.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro