Miercuri, 24 aprilie 2024 - 5:05:05
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


A venit testu, ia testu neamuleee!!!


10 decembrie 2021




Mult anunţatul şi mediatizatul eveniment s-a produs: au sosit testele in şcoli. (Intre timp s-au şi epuizat, dar asta este altă poveste...)

Cum au sosit? Pe calea aerului cu Uzbekistan Airways normal, teste non-invazive produse în mama China.

În Prahova, toate şcolile din judeţ au trebuit să se prezinte în megalopolisul Câmpina, la sediul Jandarmeriei să ridice testele deoarece aşa prevede protocolul sa fie livrate in cel mai mare oraş din judeţ.



Respectivele teste vin ambalate steril in cutii de câte 50/100 bucati (nu am avut curiozitatea să număr câte sunt într-o cutie), cert este că au trebuit achizitionate pungi alimentare de bună calitate, mai groase ca după o muncă asiduuă fiecare din cei 700 elevi ai şcolii (cei ai caror părinţi şi-au dat acordul să îşi testeze copii, despre asta putin mai jos vom discuta) să primească una bucata test pentru ziua de luni plus una bucata test pentru ziua de joi.

De ce nu au sosit testele in cutii sigilate, mai exact un test intr-o cutie nu am habar,  dar sigur Cătălin Botezatu sau Nuţu Cămătaru ne pot lumina. Probabil erau mult mai putin calitative mai nesigure pentru sanatate,cine stie?

Ideea este ca pe lângă faptul că muncesc unii de le ies ochii să impartă un întreg puzzle în pungi (plătind din propriul buzunar pungile, mai exact 800 pungi 140 lei) cu toate măsurile de prevedere luate (purtat manusi,etc) riscul de a le contamina este major.

Deasemenea poate reuseste cineva sa-mi explice de ce livrarea lor catre scoli se face din Câmpina si nu din Ploiesti asa cum ar fi normal,dar slabe sperante si la acest capitol.

Acum sa revenim si la beneficiarii acestor teste ca este extrem de interesant

Practic elevii trebuie sa prezinte acordul parintelui pentru a fi testat, iar invatatorul/dirigintele in baza numarului de acorduri primeste fix numarul de pungute care conţin câte două teste pentru săptămâna care urmează.

Ideea este ca testul este făcut acasă de parinti sau elev si in mod normal se trimite o fotografie cu rezultatul testului. Sunt şcoli în care cadrele didactice au anuntat elevii că nu ii interesează să primească fotografie decât dacă testul este pozitiv .

Ciudat, desi chiar daca ar primi fotografii dupa fiacare testare controlul ca acestea sunt ale elevului respectiv şi facute in ziua efectuarii testui este imposibil. Foarte usor poti trimite de fiecare data aceeasi poza sau preluata de la un coleg, prieten etc.

Ce doresc să evindentiez este că sunt bani aruncaţi pe geam sau bani cheltuiţi de stat ca să facă unii bani

Nu mai amintesc de faptul că legal cel/cei care refuză testarea nu ar trebui sa fie primiti in scoli, repet LEGAL , dar cum nu poti interzice dreptul la educatie nu mai contează.

Să reluam: te testezi sau nu mergi la scoala, atunci pentru ce se mai fac testele???

Asa ca: Ia testu' neamuleee!!! haideti sa ajutam niste oameni sarmani!!! Vă amintiţi sloganul: "Daţi un leu pentru Ateneu"??  Ia luaţi un test pentru Botezatu sau Testaţi-vă pentru Nuţu...

Hai o zi fără proşti vă doresc, expresia favorita a unui bun prieten Bogdan Stoica (Fido)


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 23 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro