Marţi, 19 martie 2024 - 11:00:47
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Marius Stan:”M-ai învins, Mădăline!”


11 ianuarie 2020

Marius Stan a acceptat să vorbească în exclusivitate pentru Stiri Actuale despre încheierea colaborării sale cu Petrolul Ploieşti. Am stat de vorbă cu preşedintele de Champions League care venise plin de speranţe la Petrolul, visând că îi va duce pe Lupi până în cupele europene Din nefericire, Mădălin Mihailovici a demonstat, încă o dată, că tratează Petrolul ca fiind jucăria sa personală, uitând că este doar angajatul Veolia şi nicidecum patronul companiei. De altfel, stilul dictatorial al CEO-ului Veoliei a mai ieşit la iveală şi în urmă cu mai multe luni atunci când ameninţa că lasă Ploieştiul în frig, dacă nu este prelungit contractul de furnizare a enegiei termice în condiţiile impuse de operatorul de termie!

Domnule preşedinte ce se întâmplă cu relaţia dintre dvs şi Petrolul? Cum s-a ajuns la acest conflict? Mai există cale de împăcare?

Vă spun acelaşi lucru pe care l-am spus şi celor din Comitetul Director al echipei.

Aşa cum este şi în viaţă, trebuie să încerci de trei ori pentru a reuşi un anumit lucru. Mădălin Mihalovici a încercat de 3 ori, iar eu nu am vorbit în spaţiul public pentru că am considerat că rufele se spală în familie….Dar din respect pentru suporterii petrolişti pe care îi apreciez enorm de mult, cred că a venit vremea să spunem lucrurilor pe nume.

Nu voi vorbi acum despre faimosul episod al prezentării mele, când am fost lăsat singur..în faţa furtunii de către Mădălin Mihailovici. A trecut…

Prima oară, consider că CEO-ul Veoliei a încercat într-o teleconferinţă care a avut loc la Brazi, când toate cele 9 puncte de pe ordinea de zi erau doar împotriva preşedintelui! Şi ca să înţelegeţi corect cum au stat lucrurile vă spun doar că mi s-a reproşat că nu am grijă de…suprafaţa de joc (nu ştiam că preşedintele unui club trebuie să ude şi iarba!!!) sau că nu “rezolv” problema arbitrajelor!

Un al doilea episod a avut loc după meciul cu ASU Poli Timşoara, atunci când am fost umilit, de câtre Mădălin Mihailovici, în faţa întregului staff, al angajaţilor şi al jucătorilor. Şeful Veolia s-a bazat probabil pe orgoliul meu exacerbat care mă va face să plec. Pentru că de fapt asta a fost mereu miza: plecarea lui Marius Stan. Nu am plecat atunci pentru că Petrolul este un proiect în care am crezut şi în care mai cred încă.  Am venit aici pentru acest brand şi am acceptat un proiect pe patru ani, nu ceva de scurtă durată.

A treia oară, ţi-a reuşit Mădăline! Sub pretextul implicării mele în politică…Mă simt dator să vin cu nişte explicaţii pentru că nu văd nicio incompatibilitate şi niciun conflict de interese în legătură cu viitoarea mea candidatură la…Primăria…Galaţi!  Am candidat de două ori din postura de preşedinte a Oţelului Galaţi, prima oară în 2008, şi întotdeauna mi-am anunţat intenţia de a candida cu un an înainte. Ba mai mult, patru ani am fost consilier local şi preşedinte al Oţelului Galaţi! 

Mai mult, Oţelul era finanţat tot de o mulţinaţională, mult mai potentă financiar decât Veolia, Alcelor Mittal, şi nu a fost nicio problemă. Culmea e că Mittal era condus atunci de un CEO de origine franceză, foarte riguros în ceea ce priveşte strategiile şi problemele de imagine, care dădea mult mai mulţi bani decât dă Veolia la Petrolul. Singura diferenţă este că acesta nu se implica în niciun fel în viaţa echipei şi am făcut treabă bună. Drept dovadă că în acea formulă am câştigat campionatul şi Supercupa României.

Pretextul folosit este unul plin de ipocrizie, mai ales de la o societate aflată mereu în relaţii contractuale cu diverse autorităţi ale statului. În toată lumea companiile importante, întorc comunităţii locale o parte din profit, fie prin diverse acţiuni sociale (cămine de bătrâni, spitale) sau prin sport, aşa cum face Veolia la Ploieşti. Mi se pare culmea ipocriziei să inventezi chestiuni politice şi este incredibil cum o mulţime de CEO din România ajung să confunde banii companiilor cu propriul buzunar.

Mădălin Mihailovici are un merit incontestabil în direcţionarea banilor către Petrolul, dar rolul său ar cam trebui să se oprească aici!

Ce trebuie să înţeleagă suporterii despre acest conflict?


Am de explicat anumite lucruri şi suporterilor. Am venit la Ploieşti pentru un proiect îndrăzneţ, pe patru ani. După şase luni am realizat că nu se poate şi că un an e déjà o perioadă mult prea lungă! A fost şi motivul pentru care am anunţat că voi pleca în vară, după ce voi reuşi să duc Petrolul în Liga 1, pentru că eu încă mai cred că promovarea nu este ratată!.Nu a fost nimic premeditat în aceste evenimente. Oportunitatea candidaturii mele a apărut ulterior anunţului meu că nu voi continua la Ploieşti şi reprezintă doar problema mea şi a familiei mele, neavând nicio legătură cu clubul Petrolul. Orice alte speculaţii nu au nicio acoperire reală!

Oricând sunt disponibil pentru Petrolul, pentru că acest club merită mult mai mult, dar cred că din cauza orgoliului exagerat al lui Mădălin Mihailovici, acest lucru este imposibil.

Am întrebat în faţa membrilor Adunării Generale ce se întâmplă dacă anunţ că nu mai doresc să candidez…Mi s-a răspuns că…decizia mea e tardivă!

Am vrut să încheiem amiabil relaţia contractuală, cerând să nu existe speculaţii, anunţând că voi veni la Ploieşti pentru a demisiona. Am constatat ulterior că am fost demis în spaţiul public, fără nicio discuţie prealabilă. Este motivul pentru care mă văd nevoit să iau măsuri juridice pentru că nu accept ca imaginea mea publică să fie terfelită în acest mod, josnic.

Nu îmi  place să îmi spăl rufele în spaţiul public, însă nu voi accepta niciodată stilul de lucru dictatorial al lui Mădălin Mihailovici.

Cum vi s-a părut comunicatul Veolia România?

Comunist! În linia clasică a lucrurilor făcute de acestă companie în ultima perioadă.

Cristi Vlad…???

Nu am nimic de împărţit cu Cristi Vlad şi îi urez mult succes şi sănătate. Este un personaj a cărui prezenţă am simţit-o permanent în club, în diverse forme! Sunt convins că noua variantă de conducere a clubului Petrolul va fi una cu un personaj de faţadă pentru public, dar tot cu Cristi Vlad la butoane!

Hamza Younes?

Ar trebui să spun că unul dintre motivele pentru care bugetul clubului a cam fost depăşit este cauzat de două lucruri: stafful numeros adus de fostul antrenor şi…Hamza Younes! Hamza este un fotbalist de valoare, dar este cea mai scumpă deziluzie pe care am avut-o vreodată în fotbal!
Are ocazia în retur să demonstreze că este un fotbalist foarte bun şi poate ajuta la promovarea echipei…dacă vrea!

Cum vi s-a părut Ploieştiul?

Ploieştiul este un oraş viu, cu patimă multă, cu orgolii multe. Mă bucur că în perioada în care am stat aici am reuşit ceea ce părea imposibil. I-am împăcat pe suporteri cu staff-ul de conducere şi cu finanţatorul, am împăcat grupările de suporteri între ele. Am reuşit să aduc liniştea în jurul echipei, iar acest lucru trebuia exploatat, nu distrus!

Ce se va întâmpla cu jucătorii noi?

Este complicat…Depinde de modul în care se va mai dori rezilirea contractelor vechi…Costel Enache are planuri mari şi poate va fi lăsat să le ducă la bun sfârşit!


Un mesaj pentru suporterii ploieşteni care încă vă susţin necondiţionat?

Imi pare enorm de rău pentru această situaţie. Sunt alături de ei întotdeauna şi îi repect. Regret că las echipa în situaţia asta şi le spun că eu încă ştiu că promovarea este posibilă! Îi rog doar să fie alături de echipă în continuare, indiferent de cine este la butoanele echipei. Echipa asta îşi trage seva din pasiunea lor şi are nevoie permanent de ei!


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro