Luni, 11 decembrie 2023 - 12:25:02
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


JUMĂTATEA MEA, BĂRBATUL Spectacol aniversar ”45 de ani de teatru”, la Ploieşti, oferit de marea actriţă Cezara Dafinescu.


17 decembrie 2019

O adaptare realizată de Toma Enache, după piesa ”Actriţa”  de George Arion.

Vineri, 13 decembrie 2019, nu a fost deloc o zi cu ghinion, dimpotrivă, ci una de mare admiraţie artistică.

La iniţiativa dnei Martha Maria Mocanu (director al firmei BES România din Ploieşti), circa 500 de spectatori, reuniţi in sala ”Europa” a Consiluiui judetean Prahova, au asistat, timp de peste o oră, la un minirecital de exceptie, intitulat ”Jumătatea mea, bărbatul”, cu Cezara Dafinescu - o mare actriţă, pensionată forţat, la 57 de ani (!?!?), de către Ion Caramitru - director al Teatrului Naţional Bucuresti.

A fost, de fapt, un spectacol aniversar: ”45 de ani de teatru”. Un dar oferit de Moş Crăciun pentru ploiesteni si nu numai...

Aşezată comod pe un fotoliu in faţa scenei, actriţa şi-a deschis larg sufletul, vorbind, uneori cu lacrimi in ochi, despre etapele vieţii sale, a tragediilor prin care a trecut, mai ales momentul  pierderii soţului, Gelu Fronea. ”Atunci, nici nu mai ştiam pe ce lume sunt!”, a mărturisit actriţa.

Mărturisirile sale au fost insoţite de imagini, proiectate pe un panou, ceea ce a sensibilizat si mai mult publicul. Cineva din sală spunea că, pentru Doamna Cezara, ajunsă acum la 71 de ani, pare că Timpul a stat pe loc!

Alăturat, vă prezint câteva imagini de la această intâlnire de suflet, ordinea lor fiind aleatorie.

De remarcat faptul că, la finalul spectacolului, actriţa i-a invitat pe spectatori la o poză pe scenă.

A fost o inghesuială...

Felicitări organizatorilor, dnei Martha Maria Mocanu in special, cea care are o deviză admirativă faţă de Patrie,  folosită deseori: ROMÂNIA MEA FRUMOASĂ!

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Duo_best_gaz


Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook

ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 8 decembrie 2023
Autentificare
stiriactuale.ro