Marţi, 19 martie 2024 - 11:05:58
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Adevărata miză a scandalului de la CSM Ploieşti! Micuţele handbaliste sacrificate pentru interese meschine


24 ianuarie 2022

Duminică seara postarea unui părinte a făcut valuri în Ploieşti. Era un nou scandal (al câtelea oarea?) în care era implicat CSM Ploieşti, clubul sportiv al municipalităţii finanţat cu peste patru milioane de euro ANUAL

După mai multe telefoane pentru a afla cum a fost posibilă o asemenea neglijenţă la un club obişnuit cu tot felul de competiţii, am ajuns la concluzia ca incidentul a fost orchestrat de minţile malefice ale unor oameni din conducerea clubului sportiv care au dorit să îl poată elimina din instituţie pe fostul arbitru FIFA Cristian Nica, actualul şef al Structurii Sportive, devenit incomod. Se pare că există oameni apropiaţi conducerii CSM Ploieşti care îşi doresc jobul lui Nica, chiar şi după ce a fost mutat de la coordonarea Stadionului Ilie Oana (probabil că nu era de acord cu sumele uriaşe cheltuite pentru mentenanţa gazonului!!!). Sau poate că fostul arbitru a dovedit coloană vertebrală şi din acest motiv nu este acceptat de conducătorii clubului...

Aşa se face că pe nepusă masă, chiar înaintea meciului de sâmbătă o persoană din conducerea clubului a decis că va fi delegată asistenta medicală şi nu soţul acesteia, cum se întâmplase la partidele precedente. Aceasta a venit târziu şi...ca un făcut nu avea asupra ei Certificatul de Liberă Practică, deşi o copie după acest document ar fi trebuit anexată la contractul de prestări servicii, încheiat cu CSM, contract întocmit de juristele clubului. Din păcate, interesele unor oameni care pun avantajele personale mai presus de munca unor copii care îşi doresc să facă performanţă sunt pe primul plan. Informaţiile noastre susţin că Nica trebuie eliminat rapid din club, deoarece este singurul angajat al CSM care deţine calificarea necesară ocupării postului de director al instituţiei. Lucru deranjant pentru anumite personaje care nu pot ajunge (oficial) în posturi de conducere pe motiv de ...lipsa diplomelor necesare, iar legiuitorii din România au considerat că ai nevoie de anumite calificări pentru a putea fi numit director într-o instituţie publică. Deranjant pentru unii care se consideră mici dumnezei şi atotştiutorii oraşului, deşi şcoala nu prea a fost punctul lor forte...

Interesant este faptul că pentru a doua oară departamentul medical al CSM Ploieşti îl face KO pe Cristian Nica. S-a întâmplat în 2019, când a izbucnit scandalul cu asistentul medical (tot de la handbal fete!) acuzat că avea un comportament indecent faţă de jucătoare. Primarul de atunci, Adrian Dobre, a decis rapid demiterea lui Cristian Nica, directorul CSM Ploiesti din acea perioadă. Se întâmplă şi acum, tot la grupa de handbal fete, tot cu asistenţa medicală, iar Acarul Păun este considerat tot Nica. 

Un alt punct important în acest scandal îl reprezintă intervenţia publică a primarului Andrei Volosevici. La câteva ore de la devoalarea scandalului, edilul Ploieştiului, anunţă pe Facebook că a cerut pedepsirea vinovaţilor, copiind comunicatul plin de inexactităţi al CSM Ploieşti.  De fapt, Volosevici a încercat să îi ia faţa viceprimarului Daniel Nicodim (cel care are în atribuţiile oficiale CSM Ploieşti), care deja desfăşura o anchetă internă pentru stabilirea şi sancţionarea celor vinovaţi. Oare se teme Andrei Volosevici de ceea ce ar fi putut descoperi Nicodim dacă şi-ar fi dus demersurile la capăt şi ar fi aflat adevărul despre scandalul asistentei medicale fără drept de liberă practică? 

Suntem curioşi care vor fi sancţiunile dictate în acest nou scandal, deşi sursele noastre susţin că CSM Ploieşti va anunţa zilele viitoare concedierea lui Cristian Nica.

PS. Pentru cei care nu au înţeles telenovela legitimaţiei lipsă a asistentei medicale. Doamna este angajata Spitalului Municipal Câmpina. Legitimaţia trimisă la vizat este probabil legitimaţia de serviciu, dar aceasta nu poate fi folosită pentru a demonstra dreptul de a practica aceasta meserie. Arbitrilor, la orice tip de competiţie, le este prezentat certificatul de liberă practică, document care se reînnoieşte anual. Din acest motiv avem o întrebare: cum a fost semnat contractul de prestări activităţi sportive (aşa cum au toti colaboratorii CSM, fie că sunt antrenori, sportivi, maseuri,kinetoterapeuţi, metodişti sau asistenţi medicali) dacă nu a fost prezentat acest document? 

PS1 Zilele umătoare vă vom dezvălui cum a ajuns familia de asistenţi medicali să încheie contracte de prestări servicii cu CSM Ploieşti şi cine i-a recomandat pentru aceste joburi suplimentare! 








 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro