Marţi, 19 martie 2024 - 8:48:42
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


De la Cina cu mândrie, Florin Salam e ciocârlie


18 martie 2016

Aţipisem într-o seară de joi spre vineri cu geamul deschis şi cum fereastra de de la mansardă se află sus pe acoperiş, lângă hornul casei, o cucuvea mi-a tulburat visul, trezindu-mă în fiorii reci de griji şi întâmplări cenuşii.

Pe un ritm ameţitor parcă de jale, răsuna cartierul Cina de vocea manelistului Salam şi de aici deduc că frenezia şi delirul acaparaseră o întreagă comunitate muribund aţipită în beţia fricii. Românii sunt un popor de sclavi veseli, petrecăreţi, iar incultura ucigaşă străpunge idealurile câtorva nebuni care nu se identifică cu spiritul turmei.

Nenorocul la Ploieşti înseamnă să fii la mâna birocraţiei când vine vorba de dreptate. Parcă acel car, nu s-ar fi răsturnat la Caracal, ci aici, în urbea noastră.

Cămile din penumbra serii ieşeau în zare şi aplecându-mă să văd mai bine până m-am dezmeticit, pe stradă, nestingheriţi vreo doi cai speriaţi de o haită de câini maidanezi, rătăceau prin cartier în toiul nopţii.

Pe cine dracu să suni? Asta este normalitatea, pentru că dreptatea înseamnă să te alegi cu niscai dungi pe capota maşinii şi poate vreun far spart dacă suni la autorităţile în măsură să intervină şi dai cu pâra despre cetăţenii privilegiaţi de trilurile lui Salam. Dispeceratul îţi frige norocul cu vreo trei întrebări imbecile, iar agentul 007 te bagă în rahat, spunându-le reclamaţilor cine le-a oprit cântarea artistului.

Vecinul, Stan păţitul, a procedat similar, că omul se trezeşte devreme şi nu putea să doarmă... "Haorelu, mâncaţ'aş banii!" Hoardele grămadă cu chiloman pe stradă! Aşa că despre ce vorbim?

Aşa sunt nopţile de joi spre vineri în cartierul Cina şi nimeni nu trebuie să îşi facă griji pentru manelistul Salam. Urlă în difuzoare teafăr şi nevătămat ori de câte ori este chemat.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro