Marţi, 19 martie 2024 - 11:54:23
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Fiesta la Buzău! SCM Gloria a reuşit o performanţă istorică prin promovarea în Liga a 2 a! FOTO


12 mai 2019

A fost fiesta, sâmbătă seară, pe stadionul Gloriei Buzău. Echipa a reuşit o performanţă istorică prin promovarea în Liga a 2a. GLoria Buzău este singură echipă din România neînvinsă de doi ani!

În  anul 2017 se înfinţa SCM Gloria Buzau cu doar o lună înainte de startul campionatului. Era un proiect fără jucători, echipamente, sprijin financiar concret, dar era un proiect cotat drept o ambiţie personală a doi oameni de sport , cu o mare experienţă în fotbal: Cristi Ceauşel şi George Timiş.

Înscrisă în Liga 4  din competiţiile Ajf Buzau, secţia de fotbal a SCM Gloria Buzău a început să crească valoric cu fiecare etapă. După un parcurs fără greşeală echipa SCM Buzău câştiga seria şi mai apoi barajul de promovare în Liga a 3a  după un meci cu Pescarusul Sarichioi din judeţul Tulcea.  Promovarea era senzaţională mai ales că nimeni nu acorda Buzăului vreo şansă, având în vedere dificultăţile cu care s-a confruntat echipa pentru a ajunge în Liga a 3 a.

După meciul de baraj,  preşedintele-antrenor George Timis, ambiţionat şi mai mult de această reuşită, a început să lucreze motivaţional şi tehnico - tactic pentru creşterea valorică a jucătorilor impunând în vestiar un obiectiv îndrăzneţ, care părea utopic la acel moment: promovarea in liga 2!

Repartizată în Seria 1 din Liga 3 alături de un nume greu al fotbalului românesc: fosta campioană a României şi participantă în Liga Campionilor Oţelul Galaţi, nimeni nu a crezut că o echipă nouă va reuşi să câştige  detaşat seria şi să obţină o promovare dorită de un judeţ întreg. 

După un parcurs în tur ideal, fără greşeală, mai ales prin acel  0-0 de la derbyul cu Oţelul Galati, echipa SCM Gloria Buzău a reuşit clasarea la finalul turului pe prima poziţie.

În perioada vacanţei dintre tur şi retur  au fost aduşi jucători cu experienţă şi mare valoare, iar echipa a ajuns să promoveze fără înfrângere

Derbyul cu Oţelul din retur a fost câştigat de buzoieni fără nicio emoţie cu un senzaţional 5-0. Pe stadionul din Buzău echipa a defilat în stil de mare campioană spre bucuria celor 8000 de spectatori prezenţi în tribune.

SCM Gloria Buzău a demonstrat astfel, prin rezultate, că organizarea profesionistă a clubului, impicarea autorităţilor locale şi în special a primarului Constantin Toma, au dus la un record în fotbalul românesc fiind singura echipă neînvinsă timp de doi ani, în două competiţii distincte.

Ultimul meci de acasă cu CSM Focşani a fost câştigat fără probleme cu 2-1, suporterii aplaudând alături de jucători stafful echipei dar şi pe primarul Buzăului, Constantin Toma.

Deocamdată obiectivul pentru Liga a 2 a este unul în funcţie de buget: menţinerea în eşalonul secund, dar nu se ştie niciodată cum ambiţia celor doi conducători: Cristi Ceauşel şi George Timiş vor duce echipa spre Liga 1.

Oricum cei doi ambiţioşi, Cristi Ceauşel şi George Timiş, au scris o pagina de istorie pentru un club de tradiţie al fotbalului românesc iar promovarea în Liga a 2 a va rămâne permanent în sufletele spectatorilor buzoieni



Pe tot parcursul spre Liga a 2 a, Timiş a avut alături de el un prahovean pe antrenorul secund Mihai Dinu, antrenor principal, în acelaşi timp al CS Cornu.

Premierea echipei a fost făcută de către Gabi Bodescu, secretarul general adjunct al FRF şi de către Mihai Stoichiţă.







 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro