Luni, 20 martie 2023 - 5:52:22
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Fiesta la Buzău! SCM Gloria a reuşit o performanţă istorică prin promovarea în Liga a 2 a! FOTO


12 mai 2019

A fost fiesta, sâmbătă seară, pe stadionul Gloriei Buzău. Echipa a reuşit o performanţă istorică prin promovarea în Liga a 2a. GLoria Buzău este singură echipă din România neînvinsă de doi ani!

În  anul 2017 se înfinţa SCM Gloria Buzau cu doar o lună înainte de startul campionatului. Era un proiect fără jucători, echipamente, sprijin financiar concret, dar era un proiect cotat drept o ambiţie personală a doi oameni de sport , cu o mare experienţă în fotbal: Cristi Ceauşel şi George Timiş.

Înscrisă în Liga 4  din competiţiile Ajf Buzau, secţia de fotbal a SCM Gloria Buzău a început să crească valoric cu fiecare etapă. După un parcurs fără greşeală echipa SCM Buzău câştiga seria şi mai apoi barajul de promovare în Liga a 3a  după un meci cu Pescarusul Sarichioi din judeţul Tulcea.  Promovarea era senzaţională mai ales că nimeni nu acorda Buzăului vreo şansă, având în vedere dificultăţile cu care s-a confruntat echipa pentru a ajunge în Liga a 3 a.

După meciul de baraj,  preşedintele-antrenor George Timis, ambiţionat şi mai mult de această reuşită, a început să lucreze motivaţional şi tehnico - tactic pentru creşterea valorică a jucătorilor impunând în vestiar un obiectiv îndrăzneţ, care părea utopic la acel moment: promovarea in liga 2!

Repartizată în Seria 1 din Liga 3 alături de un nume greu al fotbalului românesc: fosta campioană a României şi participantă în Liga Campionilor Oţelul Galaţi, nimeni nu a crezut că o echipă nouă va reuşi să câştige  detaşat seria şi să obţină o promovare dorită de un judeţ întreg. 

După un parcurs în tur ideal, fără greşeală, mai ales prin acel  0-0 de la derbyul cu Oţelul Galati, echipa SCM Gloria Buzău a reuşit clasarea la finalul turului pe prima poziţie.

În perioada vacanţei dintre tur şi retur  au fost aduşi jucători cu experienţă şi mare valoare, iar echipa a ajuns să promoveze fără înfrângere

Derbyul cu Oţelul din retur a fost câştigat de buzoieni fără nicio emoţie cu un senzaţional 5-0. Pe stadionul din Buzău echipa a defilat în stil de mare campioană spre bucuria celor 8000 de spectatori prezenţi în tribune.

SCM Gloria Buzău a demonstrat astfel, prin rezultate, că organizarea profesionistă a clubului, impicarea autorităţilor locale şi în special a primarului Constantin Toma, au dus la un record în fotbalul românesc fiind singura echipă neînvinsă timp de doi ani, în două competiţii distincte.

Ultimul meci de acasă cu CSM Focşani a fost câştigat fără probleme cu 2-1, suporterii aplaudând alături de jucători stafful echipei dar şi pe primarul Buzăului, Constantin Toma.

Deocamdată obiectivul pentru Liga a 2 a este unul în funcţie de buget: menţinerea în eşalonul secund, dar nu se ştie niciodată cum ambiţia celor doi conducători: Cristi Ceauşel şi George Timiş vor duce echipa spre Liga 1.

Oricum cei doi ambiţioşi, Cristi Ceauşel şi George Timiş, au scris o pagina de istorie pentru un club de tradiţie al fotbalului românesc iar promovarea în Liga a 2 a va rămâne permanent în sufletele spectatorilor buzoieniPe tot parcursul spre Liga a 2 a, Timiş a avut alături de el un prahovean pe antrenorul secund Mihai Dinu, antrenor principal, în acelaşi timp al CS Cornu.

Premierea echipei a fost făcută de către Gabi Bodescu, secretarul general adjunct al FRF şi de către Mihai Stoichiţă. 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Duo_best_gaz


Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 20 martie 2023
Autentificare
stiriactuale.ro