Marţi, 19 martie 2024 - 8:54:42
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Singur împotriva tuturor! Costel Lazăr, preşedintele Petrolului, faţă-n faţă cu liberalii din CL Ploieşti!


2 octombrie 2021



Inchiziţie! Interogatoriu! Singur împotriva tuturor! Totul pentru Răchită! 

Aşa s-a văzut confruntarea dintre Costel Lazăr, preşedintele ACS Petrolul 52, şi consilierii locali ploieşteni, conduşi de viceprimarul Dan Nicodim. Primarul Andrei Volosevici a lipsit de la întâlnirea pe care el însuşi o convocase...

Un singur om împotriva a 15 consilieri locali! Cu alte cuvinte, 15 oameni, şefii oraşului, au pus la zid preşedintele clubului simbol al Ploieştiului pentru simplul motiv că membrii fondatori nu acceptă să cedeze echipa şi să stea capră în faţa unicului Vivi Răchită!

Rachită, care a stat pitit în spatele lanţului de consilieri locali (apropo, în Primăria Ploieşti distanţarea socială este doar praf în ochii contribuabililor!!!),  şi a butonat telefonul mobil, făcând schimb de mesaje cu viceprimarul Nicodim (acesta avea nevoie de sfătuitor probabil, iar antrenorul fără grupă de la CSM Ploieşti era singurul în măsură să conducă ostilităţile) Şi totuşi, în ce calitate participă Vivi Răchită la aceste întâlniri? Nu este nici consilier local, nici consilier personal al primarului sau al vreunui viceprimar, ci este un simplu angajat al CSM Ploieşti, angajat în funcţia de antrenor, deşi nu are nicio grupă de copii pe care să o antreneze! (adică încasează salariul cam prin aceeaşi metodă prin care Dragnea a fost condamnat la puşcărie! )

Şi au început ostilităţile! Costel Lazăr, extrem de calm şi cu răspunsurile la el. Consilierii locali, un fel de anchetatori securisto-comunişti care lăsau impresia că doar ei ştiu adevărul absolut şi că inculpatul din faţa lor trebuie ars pe rug.

15 consilieri au făcut zid în faţa lui Vivi Răchită, pitit într-un colţ al sălii şi care făcea grimase la declaraţiile lui Lazăr, omul care ocupă funcţia atât de dorită de veşnicul manager. 15 consilieri care ar fi trebuit să se preocupe de gunoaiele din Ploieşti, de şobolanii care au invadat oraşul, de lipsa siguranţei cetăţenilor, de banii publici aruncaţi pe apa sâmbetei pe tot felul de sinecuri ale prietenilor sau neamurilor.

Am auzit un Gheorghe Sârbu extrem de obraznic la adresa preşedintelui unui club de Liga a 2a, venit acolo la invitaţia primarului, care ar fi trebuit tratat cu respect, pentru că echipa pe care o conduce, fie ca se cheamă Petrolul sau FCP sau SC Fotbal SA reprezintă Ploieştiul în faţa întregii ţări. Am aflat de la liberalul Sârbu că a terminat “vreo trei facultăţi” şi are “vreo  patru mandate de consilier local“  sau că       “primarul Andrei Volosevici se pricepe la fotbal şi a şi promovat echipa” (şi noi care ştiam că edilul este avocat, clar suntem în urmă cu informaţiile).  Şi a mai lansat şi un ultimatum acelaşi Gheorghe Sârbu:   “Prin eforturile făcute de domnul primar care ajută foarte mult echipa asta, veţi înţelege că aceasta este ultima şansă. Asocierea se face doar cum am propus noi, că trebuie să avem grijă de banul public” Acelaşi Sârbu a mai avut o perlă : “Ce atâtea laude că sunteţi pe locul întâi. Locul ălă e obţinut de antrenor şi de copiii aia care îşi rup picioarele pe teren“….Orice om de fotbal îl va pune pe Sârbu la colt, pentru că este clar că fenomenul fotbalistic îi este total necunoscut consilierului liberal cu trei facultăţi. Să spui că preşedintele unui club de fotbal este pur decorativ şi că meritul este doar al jucătorilor, este o afirmaţie incalificabilă. Păi dacă aşa stau lucrurile, îl întrebăm pe dl consilier Sârbu de ce nu a promovat echipa sezoanele trecute? Că doar avea antrenori de super top. Leo Grozavu, Flavius Stoican, Costel Enache  sau Viorel Moldovan sunt nume grele în fotbalul românesc. Au avut la dispoziţie super loturi de jucători şi-au adus staffuri mult peste Liga 1 şi totuşi au dat chix.

Mergem la un alt consilier: Valentin Marcu. La fel de inchizitor la adresa preşedintelui Petrolul. Dar pentru că este un cititor al Stiri Actuale, trecem cu vederea peste derapajele verbale ale domniei sale. Dar, nu poti să îi reproşezi unui preşedinte de club că vrea să vândă jucători! Păi, dle Marcu cam asta e afacerea în fotbal. Creşti jucătorii, îi descoperi şi îi vinzi mai departe. Şi Real l-a vândut pe Ronaldo şi Barcelona pe Messi! Cam asta este una dintre sursele de venit ale unui club de fotbal. Nu, nu banii publici, dacă asta încercaţi să spuneţi. Banii publici trebuie să meargă spre străzi, parcuri, şcoli, spitale.

Nu putem omite nici virulenţa doctorului Sabău, un bun profesionist în domeniul său, dar extrem de novice în ceea ce priveşte fotbalul. Consilierul local a fost deranjat de afirmaţia lui Costel Lazăr că CSM Ploieşti iroseşte bani publici pe nimic. Păi domnule consilier, vă recomandăm articolele noastre, în care semnalam mizeriile de acolo şi vă recomandăm spre exemplu, să solicitaţi informaţii despre contractul de pază, care are vreo 24 de acte adiţionale sau despre echipamentele sportive achiziţionate fără număr în ultima perioadă. Dacă a cheltui vreo 5 milioane de euro dvs vi se pare puţin, vă întrebăm ce aparatură medicală aţi putea cumpăra pentru secţia de spital pe care o conduceţi? Cât despre performanţele de la CSM Ploieşti , poate le explicaţi oficialilor clubului că a nu răspunde solicitărilor transmise de ziarişti în baza Legii 544, privind transparenţa în administraţia publică, este o dovadă că sunt lucruri de ascuns. Multe! Iar publicaţia noastră are în acest moment 9 cereri în baza Legii 544 la care nu am primit răspuns! Cea mai veche este din luna ianuarie! Deci, care sunt performanţele CSM? Faptul că angajează nişte metodişti, desi posturile nu există în organigramă? Sau că nimeni nu ştie care e funcţia lui Vivi Răchită acolo? Că ba e antrenor, ba consilier al directorului, ba şef la stadion, ba director tehnic, ba …responsabil cu menţinerea stadionului Ilie Oană la standarde înalte!

Revenind la întâlnirea de la Primărie, toţi consilierii vorbitori au cerut documentele despre finanţele clubului! Ca şi când erau reprezentanţii ANAF şi Lazăr nu îşi plătise impozitele la timp. Păi, Petrolul actual chiar este un club privat, iar aceste date sunt în general confidenţiale. Aţi văzut vreodată ceva despre finanţele FCSB? Sau ale Rapidului? Sau ale U Clujului? Că tot vorbiţi de asocieri şi de bani publici, ştiţi câţi reprezentanţi are Primăria Cluj în stafful U Cluj? Vă spunem noi: o singură persoană! Deşi Primăria Cluj dă o căruţă de bani echipei!

Tonul consilierilor locali şi al viceprimarului Dan Nicodim nu a fost unul al unor parteneri care discută o posibilă viitoare afacere. Ci cel al unor stăpâni de sclavi, care încearcă să umilească un om liber în încercarea de a-l face vasal!

Oricum, merita să vedeţi faţa consilierului Sârbu, atunci când Costel Lazăr l-a trimis să citească legea şi să vadă că în lipsa restituirii garanţiei de 84.000 de lei, clubul poate folosi mărcile fără nicio problema! Chiar? Aţi descoperit articolul de lege invocat de Costel Lazăr?

Concluzia întâlnirii? Niciuna! Consilierii locali visează doar la asocierea ilegală prin Hale şi Pieţe şi impunerea a CINCI băieţi deştepţi care să pape şi ei ceva din banii clubului, iar preşedintele Lazăr nu vrea altceva decât linşte! Linişte să îşi ducă echipa în Liga 1. Cu sau fără mărcile Primăriei Ploieşti! 


 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro