Marţi, 16 aprilie 2024 - 10:15:01
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Vrem o şcoală "ca afara"


10 decembrie 2019

"Astăzi şi mâine are loc validarea  candidatilor care s-au inscris pentru examenul de definitivat 2020.

Intervalul este 10-16 si validarea se face doar personal. Dat fiind ca la ora 11 trebuia sa fiu la Anticaffe New Experience​ ca sa poata lua Marilena Draghici​ copiii de la scoala si de la gradinita, m-am prezentat la inspectorat la 9:45 si mi-am ocupat locul la coada.

S-a facut ora 10. Nimic. Zic, hai sa mai stau 5 minute ca pana se aseaza omul la birou, pana mai pregateste ce mai e de pregatit -dureaza. La 10:10 i-am intrebat pe cei de la coada daca stie cineva la cat incepe validarea. Mi s-a raspuns ca n-a venit doamna.

Am cerut un numar de telefon al doamnei sa intreb la cat incepe de fapt validarea. A sunat-o cineva si a venit alta persoana in locul dansei sa ne dea fisele. Am validat fisele (practic am verificat daca IT-istul a introdus datele corect) si le-am semnat.

Persoana care a venit in locul doamnei (care de altfel a fost destul de draguta) ne-a spus ca mai urmeaza inca o validare dar nu stie nici de ce, nici cand. Am rugat-o sa imi dea totusi numarul doamnei sa o intrebam. Ca in functie de asta ne mai organizam si restul activitatilor.

Acum cateva minute suna telefonul. Era doamna.
- Domnul Draghici, de ce ati facut domne scandal la inspectorat?
- Poftim?
- Mi-a zis colega ca ati facut scandal azi dimineata.
- Ma iertati dar inseamna ca avem viziuni diferite asupra notiunii de scandal. Eu doar am intrebat cand incepem si de ce n-am inceput la ora 10 asa cum era specificat.
- Dumneavoastra sunteti asa de punctual?
- Da. Altfel cum vrem sa mearga lucrurile in tara asta?
- Lasati ca o sun eu pe doamna directoare sa o intreb daca intrati la ore fix cand trebuie.
- Asta e o amenintare sau doar sunteti curioasa? Ca daca doar sunteti curioasa, va dau si numarul catorva elevi sa va confirme si ei.
- Lasati ca ne vedem la inspectie.
- Fara nicio urma de ironie, chiar va astept. Ca eu acelasi lucru fac si fara inspector, si cu inspector si cu ministru.

Ma apuc sa imi calc camasile ca ma asteapta o primavara interesanta. Va mai tin la curent "

Acesta este un text apărut pe profilul unui bun prieten Liviu Drăghici ,profesor la Liceul Economic Ploiesti.

Un profesor mai altfel un tip care deşi a lucrat într-o multinaţională a dorit să schimbe ceva pentru generaţiile următoare şi a hotărât să vina la catedra.

Rezultatul??? Iubit şi respectat de elevii de la clasele unde preda dar şi de la celelalte clase multi din elevii care nu fac ore cu el venind sa asiste la orele sale.

Stilul de a preda ,faptul că reuşeşte cu succes sa transpună realitatea din viaţa cotidiană în lecţiile sale la clasa l-au impus rapid şi îl recomandă drept un model de urmat şi de multi dintre colegii de breaslă care aleg aceasta meserie din motive pe care le voi expune într-un articol viitor.

Să te prezinţi zilnic la catedra in costum nu este un fapt ieşit din comun pentru un bărbat ,cadru didactic care se respecta, dar să reuşeşti să convingi nişte adolescenţi,elevi de liceu sa participe la ore obligatoriu îmbrăcaţi în cămaşă albă asta spune multe.

Şi acum urmează să vorbesc strict despre doamna  care a avut lipsa de inspiraţie de a-l ameninţă pe Liviu.

Doamna respectiva se numeşte Magdalena Georgescu şi ocupă funcţia de inspector pentru dezvoltarea resursei umane în cadrul ISJ Prahova

Probabil că în viziunea dumneaei lipsa de respect faţă de semeni este o calitate, faptul că nu a venit la serviciu nu i s-o fi părut un capăt de ţară ,dar dacă luăm în calcul faptul că dumneaei este la baza tot profesor, iar cei cu care vine in contact sunt aspiranţi la aceasta meserie deosebita , ar trebui sa înţeleagă faptul că numai un exemplu demn de urmat nu este.

Că ameninţă cu represalii este cel puţin hilar din punctul meu de vedere deoarece nu ia în calcul doua lucruri:

1 La cum îl cunosc pe Liviu Drăghici nu se teme de nicio inspecţie, din contra ar putea lejer sa le predea inspectorilor înşişi

2 Când debitezi asemenea perle crezandu-te Dumnezeul inspectorilor trebuie să îţi asumi şi viitoarele consecinţe care va asigur că vor urma.

Foarte interesant de urmărit reacţia domnului Oprea Nicolae Angelescu, inspector general la ISJ Prahova, cu privire la atitudinea subalternei domniei sale care ne duce cu gândul la practicile din anii comunismului.

Închei cu amărăciunea că unii din cei ce ar trebui sa fie un exemplu demn de urmat pentru generaţiile viitoare nu fac decât să murdărească aceasta profesie prin lipsa de viziune şi respect .


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 16 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro