Luni, 29 aprilie 2024 - 8:50:38
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Bijuteria uitată a Prahovei: Casa Domnească Brebu, o ctitorie medievală care te poartă în timp


10 februarie 2024



Prahova ascunde o comoară puţin cunoscută, o veritabilă bijuterie istorică ce te poartă într-o călătorie în timp. Casa Domnească Brebu, o ctitorie medievală ce îşi păstrează farmecul autentic, aşteaptă pasionaţii de istorie şi drumeţii să îi descopere secretele.

Menţionată pentru prima dată în 1640, în timpul domnitorului Matei Basarab, Casa Domnească Brebu a fost mărturia rezistenţei timpului, cu zidurile sale bine conservate ce reflectă epoca medievală. Funcţionând ca reşedinţă domnească atât în timp de pace, cât şi în perioade de război, aceasta îmbină caracterul defensiv-militar cu atmosfera de rugăciune.

În curtea casei, se dezvăluie o altă comoară a istoriei – Mănăstirea Brebu, o ctitorie a domnitorului Matei Basarab, finalizată în 1690 în timpul domniei lui Constantin Brâncoveanu.

Casa Domnească Brebu rămâne una dintre cele mai vechi case medievale, păstrându-şi forma autentică până în prezent. Cei care aleg să păşească pragul ei se vor teleporta în evul mediu românesc, descoperind piese de nepreţuit expuse în Muzeul "Casa Domnească Brebu". Aici, colecţia de cărţi vechi, precum Biblia de la Bucureşti şi Cazania de la Iaşi, împreună cu alte documente valoroase ale vremii, icoane, veşminte medievale şi obiecte personale, aduc la viaţă istoria într-un mod captivant. O vizită la această bijuterie uitată reprezintă o călătorie fascinantă în trecutul bogat al Prahovei.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro