Sâmbătă, 27 aprilie 2024 - 9:22:13
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Andrei Şerbu- povestea unui campion al aerobaticii româneşti


18 martie 2024

Unul dintre cei mai străluciţi componenţi ai lotului naţional de acrobaţie, Andrei Şerbu, a lăsat o amprentă puternică în peisajul aviaţiei româneşti.

Începuturile sale în lumea aviaţiei au fost modeste, dar pline de pasiune şi determinare. În anul 1998, Andrei şi-a făcut debutul în calitate de sportiv al Aeroclubului României, activând în cadrul Aeroclubului Teritorial "Gheorghe Bănciulescu" din Ploieşti.

Începând cu anul 2005, Andrei a devenit un membru de bază al lotului naţional de acrobaţie, unde şi-a continuat perfecţionarea în zborul acrobatic, lucrând pe aeronavele Zlin 526F şi Zlin 726 Universal. Anul 2008 a reprezentat un moment de cotitură în cariera sa, când a făcut tranziţia la aeronava Extra 300L, acumulând peste 750 de ore de zbor pe acest model până în prezent.

Din anul 2011, Andrei a reprezentat cu mândrie România în competiţiile europene şi mondiale de acrobaţie la clasa Advanced, reuşind să urce de 7 ori pe podium, atât individual, cât şi în echipă. Punctul culminant al acestei etape a fost în 2018, când a obţinut un remarcabil loc 3 atât la individual, cât şi în echipă, la 13th FAI World Advanced Aerobatic Championship, pe aerodromul Strejnic.

După acest moment de glorie, Andrei s-a orientat spre noi provocări, alăturându-se lui Lasźlo Ferencz şi Daniel Ştefănescu la categoria Unlimited. În 2023, a obţinut locul 3 pe echipe la 22nd FAI European Aerobatic Championship, consolidându-şi reputaţia de pilot excepţional.

În prezent, Andrei îşi desfăşoară activitatea ca pilot comercial, contribuind însă în continuare la dezvoltarea aviaţiei româneşti. Nu doar că sprijină activitatea Aeroclubului României cu zboruri de examinare şi instruire pentru licenţa PPL(A) şi avion ultrauşor, dar dedică şi timp pentru a-şi împărtăşi experienţa şi pasiunea pentru acrobaţie cu viitoarele generaţii de piloţi acrobaţi.

Andrei Şerbu rămâne un exemplu de profesionalism şi devotament pentru toţi cei pasionaţi de aviaţie în România, continuând să zboare spre noi înălţimi şi să inspire pe cei din jur cu spiritul său competitiv şi dorinţa constantă de excelenţă.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro