Sâmbătă, 27 aprilie 2024 - 7:57:23
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Vivi Răchită-îmbârligătorul şef al Ploieştiului! Când ai ZERO rezultate este mai uşor să critici pe alţii!


20 februarie 2021

Primul care a atras atenţia asupra caracterului lui Valeriu Răchită a fost jurnalistul Dragoş Pătraru în anul 2012! Pătraru a dezvăluit că Răchită încasa nu mai puţin de 10.000 de EURO de la Primăria Ploieşti şi asta într-o perioadă în care România trece printr-o gravă recesiune economică, iar salariile bugetarilor fuseseră tăiate drastic. Acest lucru nu a contat, iar Răchită şi-a încasat liniştit bănuţii publici şi şi-a adus şi finul, Daniel Capră, în ecuaţia Petrolul!

Filmul finanţării Petrolului din bani publici, relatat, pas cu pas, de jurnalistul Dragoş Pătraru, era prezentat în anul 2015, de Ziarul Prahova

"2008. Andrei Volosevici îl cunoaşte pe Vivi Răchită, chiar prin intermediul jurnalistului Dragoş Pătraru, iar prin Răchită vine la Petrolul şi Daniel Capră, cel care avea să ajungă în arest preventiv doar câţiva ani mai târziu.

Pătraru spune că „Petrolul nu a adus doar imagine pentru Volosevici, ci şi bani pentru campaniile electorale ale PDL. Mulţi bani. De unde? Din construcţia unui stadion a cărei licitaţie a fost măsluită la modul grosolan, lucrarea fiind umflată cu peste 8 milioane de euro faţă de valoarea cu care firma de partid a lui Vasile Todosia, All Plan Construction, în asociere cu Alpine Bau, a câştigat licitaţia. Vreţi să vedeţi cum s-au dus banii publici în campaniile PDL? Căutaţi în contabilitatea celor de la All Plan şi vedeţi ce materiale electorale s-au achiziţionat pe această firmă care avea să câştige, după ce Volosevici a ajuns primar, licitaţia pentru stadionul Ilie Oană.

2009. Anul în care se decide asocierea dintre Primăria Ploieşti şi SC FC Petrolul SA (deci, o firmă privată, pe acţiuni), în scopul susţinerii financiare a clubului, asociere care este prelungită timp de nici mai mult, nici mai puţin de trei ani! În tot acest timp, de la Primăria Ploieşti au plecat către SC FC Petrolul SA aproape 18 milioane de lei.

2012. Noua administraţie ajunge la concluzia că banii s-au acordat ilegal, că nu există suport legal pentru finanţare, iar consilierii locali şi primarul găsesc o altă cale de alocare a fondurilor, printr-un ONG. Iată ce declara Bădescu despre modalitatea de finanţare: „SC FC Petrolul Ploieşti este o societate privată, iar primăria nu poate să intervină în niciun fel. Legea nu ne lasă. Noi am încercat să reparăm o greşeală, aceea că, în vechea legislatură, a existat un contract de asociere între primărie şi o societate privată, constatat şi raportat de către Curtea de Conturi ca fiind unul cu prejudicii. Am recuperat o parte din bani, iar Consiliul Local Ploieşti din această legislatură a dat o hotărâre prin care s-a stabilit că nu se mai poate finanţa o societate privată. În schimb, finanţăm o performanţă a unor oameni, pentru că banii nu s-au dus către SC FC Petrolul SA, ci au fost daţi drept premiere pentru jucătorii, antrenorii şi ceilalţi membri ai staffului tehnic care au luptat şi au câştigat Cupa României”. Aşadar, pentru a nu mai exista discuţii cu privire la destinaţia banilor şi la cuantumul sumelor, se stabileşte că va fi premiată doar performanţa. Clubul putea astfel încasa în jur de trei milioane de euro dacă participa în cupele europene şi lua Cupa României. Ceea ce se şi întâmplă. Performanţa, nu şi toată plata.

Tot în 2012, în urma unui control efectuat la Primăria Ploieşti, Curtea de Conturi a constatat că, în mandatul lui Volosevici, în conturile firmei care a construit stadionul au intrat cu 400.000 de euro mai mult decât ar fi trebuit să datoreze Primăria."

"În 2011, ţinta atacurilor lui Răchită era Cristi Vlad, pe atunci căpitanul Petrolului Ploieşti.

Vivi Răchită, omul care nu a făcut nimic pentru Petrolul, dar a luat sume colosale de bani de la bugetul local, revine în viaţa publică, cu girul PNL Ploieşti, după ce primarul Adrian Dobre l-a numit consilier personal pe probleme de sport!

Este important de amintit, însă, cine este Vivi Răchită şi ce tangenţe a mai avut cu sportul ploieştean. În noiembrie 2011, Răchită antrena echipa de fotbal Petrolul Ploieşti, iar pentru acest lucru câştiga 10.000 euro, de la Primăria Ploieşti. Ironic sau nu, în aceeaşi perioadă, Răchită făcea scandal că jucătorul Cristi Vlad câştigase, cu tot cu prime, 50.000 euro, în doi ani de contract, bani pe care antrenorul “uitase” că el i-a luat de la Petrolul doar într-un singur sezon. De altfel, cât timp Petrolul Ploieşti s-a aflat în divizia B, Răchită încasa lunar 5.000 euro şi prime duble, fiind la acea vreme cel mai bine plătit antrenor din istoria Ligii a doua.

“Răchită venise la emisiune ca să-l acuze pe Cristi Vlad, cu probe, că, în doi ani de contract, a ridicat de la Petrolul, cu tot cu prime, aproape 50.000 de euro. După două zile, aveam să aflăm că Răchită ia de la club 10.000 de euro salariu lunar (deci efortul lunar al Primăriei e undeva la 16.000 de euro), plus 3.600 de euro primă la victorie. Aşadar, în acest sezon doar, după 14 etape, Răchită a luat de la club, cash, peste 50.000 de euro. Din bani publici! Ştiţi ce-i ăsta? Un salariu decent! Ştiţi de ce? Pentru ca managerul să nu pună botul la vreo şpagă! Mai tare de-atât nu se poate!”, scria jurnalistul Dragoş Pătraru, pe blogul său, în noiembrie 2011.


Iată cum Vivi Răchită, omul care nu a făcut nimic bun pentru echipa Petrolul cât timp a încasat banii aceştia, ci doar l-a adus pe Daniel Capră şi a distrus astfel echipa, se ocupă din nou de sport!

În 2016, Vivi Răchită s-a aflat în spatele scandalului care îl viza pe marele campion Cătălin Burlacu, pe acelaşi model al scandalului îl care l-a târât pe fotbalistul Cristi Vlad în trecut, scria Ziarul Incomod.

Vivi Răchită, omul care încasa 10.000 euro pe lună, de la Primăria Ploieşti, pentru că NU făcea nimic la echipa Petrolul, “latra” despre salariul lui Cătălin Burlacu de la CSM Ploieşti, care practică sport şi care a adus Cupa la baschet la Ploieşti. Burlacu încasează, ca preşedinte onorific al Secţiei de Baschet a CSM Ploieşti şi ca jucător, 8.000 dolari lunar, adică aproximativ 7.200 euro."

În 2021, scenariul cu Răchită se repetă la Ploieşti, cu omul de fotbal Adrian Teodorescu, ex şeful Secţiei Fotbal de la CSM Ploieşti! Scandalul de la cei doi a plecat de la sms trimis de Răchită înaintea campaniei electorale: "Cu cine votezi?", îi  îi Răchită lui Teo în august 2020. "Cu Ganea şi Botez", răspundea Teodorescu, iar de la acest răspuns Răchită s-a dezlănţuit total împotriva lui Teo. Pentru că asemeni comuniştilor care  au aruncat în închisoare pe oricine avea altă părere, Răchită nu admite că există cineva care recunoaşte public că nu l-a votat pe Andrei Volosevici. Iar la Ploieşti, să recunoşti că nu i-ai dat votul lui Volosevici (nu contează că nu ai buletin de Ploieşti, MUSAI trebuie să îl fi votat pe Volo) te transfomă în paria şi vei fi bătut cu pietre în piaţa publică.

A urmat execuţia politică a lui Teodorescu, deşi în plină pandemie de coronavirus, când sportul a fost efectiv în moarte clinică în România, Teo a reuşit performanţa de a aduce în visteria CSM Ploieşti aproape un miliard de lei vechi. A demonstrat că Secţia Fotbal se poate autofinanţa, iar acest lucru nu a fost pe placul niciunui dintre şefii CSM Ploieşti. Doar aşa se poate explica de ce nu au fost făcute demersurile de  a încasa de la Unirea Urlaţi suma de 1500 de lei, în trei tranşe, bani proveniţi din transferul unui jucător, transfer vizat inclusiv de AJF Prahova, dar pentru care CSM nu a emis facturile necesare pentru încasarea banilor. Şi nici demararea recuperării grilelor de formare pentru alţi jucători plecaţi la echipe de Liga a 2 a sau Liga a 3 a. (dar acest subiect il vom detalia în alt articol, în care vom publica incusiv documentele care demonstrează indolenţa celor de la CSM!!!)

Ca să justifice execuţia politică a lui Adrian Teodorescu, Răchită a dat-o pe punctajul slab obţinut de CSM la clasarea academiilor de fotbal. Uitând şi că acest episod este foarte simplu de demontat:

- şeful Secţiei Fotbal nu are acces la computerele CSM Ploieşti pentru a putea întocmi fişele jucătorilor şi alte documente solicitate de FRF
- întocmirea dosarului a fost, anual, sarcina Şefului Structurii Sportive (la data depunerii dosarului funcţia era deţinută de Cristi Nica!!!)
- FRF cere pentru obţinerea punctajului maxim ca antrenorii să aibă contracte pe perioadă nedeterminată! La CSM contractele antrenorilor se reînnoiesc din lună în lună!
- deşi CSM avea un contract de colaborare cu medicul Mircea Miu, contractul nu a fost adaugat în dosarul trimis la FRF,
- în dosar nu au fost anexate documentele privind bazele sportive deţinute de CSM (stadionul Ilie Oană şi baza sportivă Lukoil)
- la data depunerii şi întocmirii dosarului pentru licenţierea Academiei CSM, antrenorii, inclusiv sefii de sectie, erau în somaj tehnic fiind perioada stării de urgenţă;
- în plus, la data depunerii dosarului, Adrian Teodorescu, şeful Sectiei Fotbal era în concediu medical, având probleme mari de sănătate. Concediile medicale nu au fost operate în registrele CSM Ploieşti, în urma refuzului Luminiţei Albu, contabila şefă a CSM, care a motivat că...antrenorii nu au dreptul la concediu medical. Nu contează că eşti mort şi împăiat, la CSM nu ai voie să te îmbolnăveşti şi punct!
-dosarul Academiei CSM a fost depus la FRF de către Mihai Albu (la acel moment nu mai ocupa postul de Şef Structură Sportivă, ci era şeful Sălii Sportului Olimpia!). 

Vom continua acest articol în zilele următoare, când vom publica documente incediare care demonstrează că de fapt, venirea lui Răchită la CSM Ploieşti are mai multe dedesupturi politice şi financiare....

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro