Sâmbătă, 27 iulie 2024 - 6:09:37
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Poliţia Locală Ploieşti - locul unde legea are statut facultativ! Angajări prin concurs pe un post aflat într-un litigiu judecătoresc


20 martie 2022

Situaţie incredibilă la Poliţia Locală Ploieşti, acolo unde respectarea legilor ar trebui să fie o obligaţie, nu o corvoadă. În ultima perioadă, ne-au atras atenţia mai multe situaţii despre ceea ce se întâmplă într-o altă instituţie păstorită de un prieten bun al primarului Andrei Volosevici. Vorbim despre Cătălin Albu, soţul city-managerului Simona Albu, unul dintre cei mai fideli susţinători ai lui Volosevici din campania electorală. 

Cu siguranţă că ploieştenii au aşteptări de la o instituţie finanţată din bani publici şi probabil îşi închipuie că poliţiştii locali ar trebui să fie cei care garantează pentru siguranţa cetăţeanului.

Din păcate, aşteptările rămân aşteptări, iar sub comanda directorului interimar Albu, Poliţia Locală s-a transformat într-un fel de ...sat fără câini. NIci vorbă de protecţia cetăţeanului, de apărarea ordinii şi liniştii publice. Avem o instituţie cu angajări pe criterii de...prietenie personală, de încălcări ale legilor în vigoare şi de tentative de sifonare a banului public.

Spre exemplu, dintr-o căutare prin portalul instanţelor de judecată am descoperit că Cezar Stoichiciu, fostul şef al achiziţiilor din Poliţia Locală, a câştigat pe fond procesul care ar trebui să îl repună în funcţie. Decizia nu este încă definitivă, dar instituţia tocmai ce a angajat un alt şef de achiziţii, deşi postul ar trebui să fie blocat până la finalul procesului. În data de 16.11.2021, Tribunalul Prahova a admis plângerea lui Stoichiciu, decizia este executorie, iar Poliţia Locală nu doar că trebuie să îl repună în funcţie, dar şi să îi plătească salariile restante, indexate cu rata inflaţiei, plus alte drepturi pe care reclamantul ar fi trebuit să le primească.  Poliţia Locală a depus recurs, dar prima sentinţă fiind executorie, Stoichiciu ar fi trebuit să revină pe post imediat. 

Cu toate acestea, la începutul anului 2021, chiar în ianuarie, Poliţia Locală Ploieşti scoate la concurs mai multe posturi, inclusiv cel de la achiziţii, aflat în litigiu. Şi nu doar că scoate la concurs postul, dar este şi angajat un anumit domn. Faptul că există o decizie executorie pentru repunerea pe post a lui Stoichiciu, dar postul a fost scos la concurs, reprezintă o problemă gravă pe care Albu tot încearcă să o gestioneze. Poate că ar trebui să îi solicite sfatul soţiei, mai ales că aceasta se pregăteşte să renunţe la jobul de administrator public în favoarea celui de secretar general al municipiului Ploieşti. 

Oricum se aude că postul de la achiziţii a ajuns la episodul...plângeri penale şi că instituţia va fi zguduită din temelii. 







 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 iulie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro