Miercuri, 12 iunie 2024 - 6:07:58
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


EXCLUSIV Ploieşteanul Ianis Stoica, căpitanul Echipei Naţionale de Tineret U17, vine la Petrolul Ploieşti!


27 iunie 2019

Ploieşteanul Ianis Stoica, căpitan al Echipei Naţionale de tineret U17, va fi pentru un an de zile jucător al Petrolului Ploieşti. Ianis a fost declarat cel mai bun junior român din generaţia 2002 şi face parte, oficial, din topul celor mai tineri debutanţi din istoria fotbalului într-o competiţie de seniori, alături de nume precum Pele sau Maradona.

"La vârsta de numai 14 ani, Stoica jr. a devenit cel mai tânăr debutant şi marcator din istoria FCSB-ului anul trecut, el marcând după ce a fost introdus în teren în victoria cu Sănătatea Cluj, scor 6-1. A mai bifat alte trei apariţii în prima echipă de atunci şi a jucat de trei ori pentru naţionala U16 a României", au scris jurnaliştii de la publicaţia britanică despre fiul fostului fundaş al Stelei şi Petrolului, Pompiliu Stoica.

Născut pe 8 decembrie 2002, Stoica este component al naţionalei sub 17 ani a României, iar în 2017 a stabilit un record, fiind cel mai tânăr debutant din istoria celor de la FCSB, într-un meci din Cupa României, câştigat de roş-albaştrii cu scorul de 6-1 în faţa celor de la Sănătatea Cluj. Mai mult, în acel joc, Stoica a reuşit să marcheze la 14 ani, 10 luni şi 23 de zile.

Ianis Stoica a fost cel mai tânăr jucător folosit în sezonul 2018-2019 in Liga 1, jucând un sezon pentru Dunărea Călăraşi.

Chiar dacă este ploieştean, cei de la FCSB nu au dorit să îi dea transferul definitiv către Petrolul, acceptând doar un împrumut pentru un an de zile.

Ianis Stoica a ajuns în această dimineaţă în cantonamentul Petrolului de la Poiana Braşov., lucru confirmat pentru Stiri Actuale chiar de preşedintele clubului Marius Stan.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on FacebookISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 12 iunie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro