Vineri, 29 martie 2024 - 1:05:22
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Juristul ploieştean care face dreptate în sportul românesc!


4 februarie 2021

< Puţină lume ştie că în Ploieşti există un jurist specializat în sport, jurist care şi-a pus priceperea în soluţionarea multor litigii apărute în acest domeniu. 

Bogdan Filcea este numele său şi este cel care a declanşat tăvălugul Justiţiei împotriva neregulilor comise în fotbalul din judeţul Prahova. Ani de zile, Filcea s-a ocupat de legalitatea actelor emise de Asociaţia Judeţeană de Fotbal Prahova. Plecarea lui Bogdan Filcea de la AJF a demonstrat că nu oricine poate rezolva problemele juridice şi aşa se face că Ministerul Tineretului şi Sportului a răspuns unei adrese a clubului Prahova Ploieşti anunţând că din anul 2009 nu au mai fost făcute modificări ale documentelor emise de AJF Prahova. 

Cu alte cuvinte, deciziile AJF Prahova au fost emise doar pe plan local, nefiind comunicate Ministerului Tineretului şi Sportului sau Federaţiei Române de Fotbal, aşa cum cere legislaţia în vigoare. 

Prahova Ploieşti a iniţiat o serie de acţiuni în instanţă, dar şi la Ministerul Sportului şi Federaţia Româna de Fotbal, solicitând ca AJF Prahova să fie obligată să intre în legalitate, respectând prevederile legale. 

Din nefericire, proasta administrare a AJF Prahova a dus la o degringoladă în fotbalul prahovean. Acţiunile declanşate de Prahova Ploieşti şi de Bogdan Filcea ar putea revoluţiona fotbalul din judeţ, demonstrând public, haosul în care se desfăşoară activitatea AJF Prahova.

Vă spunem numai că există conflicte de interese a mai multor membri din comisiile AJF. Spre exemplu, juristul Paul Mainea era în acelaşi timp organizator de competiţii la CS Blejoi, şeful Comisiei de Apel de la AJF Prahova, dar şi membru în Biroul Executiv.

Apoi, pe avocatul Cătălin Popescu îl regăsim atât ca şef al Comisiei de Disciplină, dar şi ca membru în acelaşi Birou Executiv. Popescu este avocatul care apără AJF în procesele în care este implicată Asociaţia de Fotbal. Chiar şi aşa, Cătălin Popescu a uitat să actualizeze hotărârile privind componenţa forurilor de conducere ale AJF Prahova în registrele de la FRF şi MTS. Sau...poate...a uitat intenţionat? 

Dincolo de aceste aspecte, mai descoperim diverse inexactităţi existente în Statutul AJF Prahova. Spre exemplu, Statutul FRF (art 25) a abrogat definitiv titulatura de persona non grata. Dar, la Prahova a fost introdus un articol în statut referitor la acest aspect, deşi o singură persoană din fotbalul românesc a beneficiat de o asemenea suspendare. 

Oare se teme Silviu Crângaşu de concurenţă la viitoarele alegeri pentru şefia AJF Prahova? Sau este îngrijorat de faptul că după o ...plimbare prin diverse partide (enumerăm PNL, ALDE şi o uşoară cochetare cu PSD) şi după ieşirea definitivă din politică a ex senatorului Emanoil Savin a cam rămas fără influenţă şi va trebui să înveţe cum se poate reforma instituţia pe care o conduce.

Nu de alta, dar fotbalul din Prahova simte nevoie de reformă, de schimbări spectaculoase, de un suflu nou şi de profesionalism. 

PS. Conflictul dintre AJF Prahova şi Prahova Ploieşti a pornit în urma deciziei FRF de a acorda câştig de cauză clubului Prahova Ploieşti în conflictul cu Unirea Vadul Săpat. Cele două comisii ale AJF Prahova deciseseră că echipa lui Adrian Teodorescu nu are dreptate. Bogdan Filcea a ajutat clubul ploieştean cu memoriul către FRF, iar Federaţia a decis că dreptatea este de partea Prahovei Ploieşti. 




Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro