Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 4:19:36
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Cazinoul din Sinaia, istorie şi detalii interesante


30 septembrie 2019

Daca ai putea sa vizitezi trecutul, unul dintre obiectivele pe care ar trebui sa le pui pe lista calatoriilor in trecut este Cazinoul din Sinaia. Construit intre 1911 si 1912, acesta atragea pana la 800 de persoane pe zi si este gazda unor povesti extrem de interesante. Chiar si astazi, reuseste sa contureze povesti prin expozitiile de arta plastica si fotografie, lansarile de carte si spectacolele care au loc ocazional aici.

Care este istoria cazinoului?

Povestea cladirii incepe in 1911 la initiativa lui Carol 1. Actionarul principal al cazinoului a fost baronul de Marcay, cel care detinea actiuni si la cazinoul din Monte Carlo. Este firesc, asadar, sa descoperi cateva elemente de arhitectura pe care le regasesti la ambele cazinouri.

Cladirea cazinoului din Sinaia a fost o cladire vedeta inca de la inaugurarea sa, atunci cand s-a organizat un spectacol extrem de frumos prezentat de Alexandru Davilla si urmarit din public de familia regala si de Titu Maiorescu. Cel mai important nume din spectacol a fost renumitul compozitor George Enescu.

Dupa inaugurare, cazinoul s-a impus prin eleganta si prin jocuri cat se poate de atractive care scoteau cu usurinta bani din buzunarele celor mai bogati jucatori.

Din pacate, activitatea de cazino a cladirii s-a incheiat dupa cel de-al doilea Razboi Mondial, insa istoria sa a continuat.

De-a lungul timpului, a functionat pe post de sediu pentru Societatea de Cruce Rosie, pe post de Casa de Cultura a Sindicatelor si pe post de cladire de protocol. Astazi, frumusetea cazinoului din Sinaia este inca rapitoare iar cei care doresc sa il viziteze se pot bucura de o multime de manifestari culturale foarte interesante.

Este drept ca, daca astazi ar functiona drept cazino, probabil nu ar mai reusi sa aiba succesul obtinut la inceputul secolului XX, in conditiile in care astazi tot mai multi amatori de gambling migreaza catre cazinouri online, precum https://www.vladcazino.ro, atrasi de oferta de jocuri extrem de variata (sute de sloturi video de la provideri de top, mese de ruleta si blackjack clasice si live, bingo etc.) bonusuri generoase, promotii pe cat de frecvente, pe atat de atractive si, mai ales, posibilitatea accesarii jocurilor preferate de oriunde, la orice ora din zi si din noapte.

Detalii interesante despre cazinoul din Sinaia

1. În momentul in care a fost lansat, cazinoul a fost subiect de stiri in toata Europa datorita aspectului sau deosebit si a jocurilor noi si interesante

2. In cladire se regaseau o multime de mese de joc si foarte multe elemente luxoase care atrageau priviri. Cei care doreau sa isi incerce norocul puteau sa joace Blackjack, Poker sau Baccara, iar cei care aveau bugete foarte mari puteau sa mizeze de 5 ori mai mult intr-o sala privata in care existau doar 2 mese

3. Fantana arteziana din apropierea cladirii era considerata a fi fantana magica. Inainte de a patrunde in cazino, jucatorii aruncau banuti de argint in fantana pentru a-si atrage norocul.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 20 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro