Joi, 28 martie 2024 - 5:06:21
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


O întâmplare, deloc intâmplătoare!


5 aprilie 2022

In luna august 1978, însoţeam, ca jurnalist, Ansamblul folcloric ”Prahova” într-un lung turneu artistic in Italia. Un bun prilej pentru a rezolva o situaţie dramatică din viaţa familiei mele.

Se cunoaste faptul că, in asa-zisă epocă de aur, in România exista o criză profundă de alimente, precum si alte produse, precum medicamente, care nu se produceau in ţară. De un asemenea medicament, numit Gravibinon, avea nevoie soţia mea, aflată in luna a opta de sarcină, sarcină aflată in pericol de a fi pierdută, singurul medicament recomandat de medic pentru a salva copilul era cel mentionat mai sus.

Cu o aşa ”sarcină” am mers in Italia, unde, la prima farmacie intâlnită din Milano, am intrat cu gândul de a cumpăra acest medicament. Aici m-am adresat unei doamne farmaciste, pe ecusonul căreia scria, surpriză:”Chimica Elena Florescu” O româncă, desigur! Doamna a tresărit când am salutat-o in limba română: ”Bună ziua, doamnă!”

I-am spus, fireşte ceea ce doream, cu precizarea că intenţionam să trimit urgent acest medicament in ţară. Surpriză! Doamna mi-a spus, zâmbind, că este din Ploiesti şi că intenţiona să plece acasă, in România, chiar peste două zile şi că ii va da personal soţiei acest medicament minune. Era aşa de bucuroasă încât nici nu a dorit să plătesc...

Peste numai trei zile, soţia mea mi-a transmis, telefonic, că a primit medicamentul.

Făcând un arc peste timp, vreau să spun că primul nostru copil, căruia i-am pus numele Decebal, are acum deja 43 de ani! 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro