Luni, 29 aprilie 2024 - 10:28:08
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Incidentele de la Piteşti: Adevărul sau Adevărul lor?


17 noiembrie 2019

Meciul dintre FC Argeş şi Petrolul Ploieşti ar fi trebuit să se dispute sâmbătă, 16 noiembrie, de la ora 19.00, la Piteşti. Datorită condiţiilor meteo (ceaţă intensă) arbitrii au decis amânarea partidei pentru duminica ora 12.00

Aproximativ o mie de fani ai Lupilor Galbeni au făcut deplasarea pentru a-şi încuraja echipa, într-un meci cu tradiţie, mai ales că echipa piteşteana este un contracandidat la promovare.

Ştirea apărută în întreaga mass-media cu fanii ploieşteni culcaţi pe asfalt a generat multe polemici majoritatea acuzând fanii respectivi

Ceea ce nu a spus nimeni este faptul că aceşti fani au făcut sacrificii pentru a-şi susţine echipa, alocând timp şi bani şi s-au văzut în situaţia să repete efortul şi a doua zi.

La aflarea hotărârii de a se reprograma partida, membrii galeriei ploieştene au decis să mai întârzie 30-40 min langa autocare cu intenţia de a hotărî de comun acord cum vor face deplasarea de a doua zi sau daca vor rămâne la Piteşti

Cum nu era prima dată când stăteau la o bere langa autocare fara a fi deranjaţi de forţele de ordine, au considerat ca nici acum nu va fi o problema. Dar se pare că Poliţia din Piteşti a fost de altă părere şi în loc să demonstreze de tact şi înţelegere au trecut direct la manifestări de forţă încercând să oblige fanii ploieşteni sa părăsească rapid oraşul.

Cum aceştia se manifestau paşnic, iar atitudinea forţelor de ordine nu a făcut decât să îi irite majoritatea fiind şi aşa nemulţumiţi de faptul că trebuiau să facă o cheltuială neprevăzută prin amânarea meciului, reacţia ploieştenilor a generat imaginile apărute în presă unde apar fani întinşi pe caldarâm că şi cum aceştia ar fi fost infractori.

In concluzie se dovedeşte (a cata oară?) că MAI nu dispune de personal calificat pentru a gestiona o astfel de situaţie fără că nişte oameni să fie umiliţi şi trataţi că infractorii de drept comun.

Poate că a venit momentul ca reprezentanţii MAI să renunţe la părerile preconcepute şi să nu îi mai trateze pe membrii galeriilor (indiferent de echipa pe care o susţin aceştia) ca pe infractori de drept comun. Între suporteri sunt avocaţi, ingineri, profesori, oameni simpli, oamenii cu o anumită condiţie materiale, care au în comun pasiunea pentru echipa iubita. Cheltuiesc bani pentru a-şi încuraja echipele, îi ceartă pe fotbalişti atunci când greşesc, dar nu e niciun motiv ca aceştia să fie trataţi ca pleava societăţii!


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro