Marţi, 19 martie 2024 - 4:29:56
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Cine salvează Ploieştiul?


4 decembrie 2015

Sfidare, minciună şi lipsă de interes faţă de cetăţeni. Asta simt astăzi, când îmi arunc privirea către primăria Ploieşti văzând cum altcineva încearcă să-şi asume proiectele celui care a adus în oraşul nostru cei mai mulţi bani europeni din istoria sa.

Printr-un mod falimentar de gândire, consider că nu se pot duce la bun sfârşit în timp util, nici măcar lucrările care, cu sacrificii supreme au fost începute de cel care a iubit ploieştenii şi a fost ales de către aceştia, pentru a moderniza Ploieştiul.

În oraşul lui Caragiale, au dispărut zâmbetele. Oameni puşi pe treabă sunt tot mai puţini. Toată lumea fuge de responsabilităţi, dar critica este înfloritoare.

Mă întreb adesea dacă mai crede cineva în adevăratele valori. Oare mai există decenţă? Despre viaţa lui Iorga, vorbesc toţi. Cu toţii îl invocă pe marele savant, dar i-aş întreba multe despre dânsul şi nu mare mi-ar fi mirarea ca puţini să cunoască răspunsurile. Pirandello? Oare cine a fost Pirandello? Că tot vor să numească directori pe la teatru. Or fi auzit de el? Virgil Madgearu cine a fost şi când a murit?

Ne aflăm astăzi la Ploieşti, într-o situaţie fără precedent. La două zile după sărbătoarea naţională, în prag de Moş Nicolae, unul dintre cele mai bogate municipii reşedinţă de judeţ, beneficiază de podoabe luminoase doar parţial, dar şi acest lucru fiind posibil cu mari emoţii, pe ultima sută de metri.

Noroc că există în consiliul local al muncipiului Ploieşti şi oameni curajoşi şi competenţi. Vorbim aici despre avocatul George Botez, care deşi neavând nicio vină a cerut scuze public ploieştenilor, asumându-şi greşeala primarului interimar, până mai ieri parcă amuţit. Viceprimarul Cristian Ganea, la fel. Acesta din urmă a luat taurul de coarne, răspunzând prompt solicitărilor nenumărate ale ploieştenilor de a avea iluminat ornamental şi anul acesta, măcar în zona centrală. Ganea a arătat că dacă există voinţă şi respect faţă de dorinţele oamenilor, situaţia poate fi rezolvată chiar şi într-un timp foarte scurt. Datorită acestuia, orăşelul copiilor s-a mutat înapoi în centru, locul unde l-au cunoscut visele copilăriei noastre. Asta înseamnă după părerea mea, să fii dedicat comunităţii care te-a ales. Primarul interimar numit, nu ales, se pare că nu a înţeles acest lucru şi nici mesajul oamenilor. Ploieştenii îi cer demisia pentru sfidare, pentru delăsare şi incompetenţă, în timp ce domnia sa are alte preocupări şi scuze. Aşteaptă minuni de sărbători şi lumină din suflet.

 

P.S.: Atât de blamaţii Donald şi Păun de la SGU, montează noaptea luminiţe ornamentale prin oraş, în loc să se odihnească alături de copiii lor.

Asta înseamnă să fii gospodar!


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Clinica Roua


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



servicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro