Duminică, 28 aprilie 2024 - 2:38:15
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


FOTO Am fost la Piaţa Artizante. Vrei ALTCEVA? Mergi la Păuleşti!


18 noiembrie 2023



Când am citit că la Păuleşti se face o...piaţă, m-am gândit (cu reticenţa clasică a jurnalistului) ce rost are un asemenea obiectiv la doi paşi de Ploiesti...Apoi mi-am zis că e o zonă de oameni cu bani, vor găsi ceva clienţi. 

La ceva timp mi-a vorbit despre ce se pregăteşte acolo, prietena mea Loredana Marin. Ştiind entuziasmul Loredanei şi faptul că nu îşi asociază numele cu orice, am devenit curioasă. 
Iar la insistenţele amicei mele, vineri am purces la Păuleşti, curioasă să văd ce este Piaţa Artizante. 

Il cunoscusem cu o zi înainte pe Andrei Severin, pe care l-am avut invitat in emisiunea „In spatele usilor” pe care o moderez la RNTV, dar nu m-a impresionat. Probabil tracul, teama de camera de filmat, l-au făcut să fie uşor crispat.

Dar la Păulesti, la Piaţa Artizante, am descoperit un alt Severin, relaxat, mândru de investiţia sa, aşa cum un părinte este mândru de copilul său.

Mi-a făcut un tur rapid de piaţă, dornic să îmi arate tot.



„Vino, gustă dulceţurile astea....a hai să îţi mai arăt ceva....Ştii că îngheţata adevărată nu trebuie să o vezi? Stă doar în recipiente închise neexpuse la lumină? Cei de aici sunt furnizorii Regelui Charles la Viscri, deci mâncăm aceleasi bunătăţi la Regele Angliei”, s-a entuziasmat Andrei Severin încercând să îmi prezinte tot.

Tot însemnând pâinea cu maia, („din aia cum făceau bunicii la ţară”), mezelurile extraordinar de gustoase, prăjiturile de îţi iau ochii şi îţi lasă gura apă şi...fructele. Am gustat la Artizante cele mai bune fructe din viaţa mea.  Kivi galben cu un gust dumnezeiesc, un mango cum nu vă imaginaţi că poate exista, căpşuni cu gustul din copilărie sau smochine pline cu nuci. Nu pot să decid ce a fost mai bun, dar pot să vă spun că am plecat acasă cu două pungi de fructe extraordinare. Regret că nu am dat iama şi în legume pentru că vinete, dovlecei si roşii atât de aspectoase nu am văzut în pieţele clasice nici în mizeul verii.



Ce mai găsiţi la Piaţa Artizante de la Păuleşti? Brânzeturi, produse de patiserie, cafea (extrem de gustoasă), foşti finalişti la Master Chef care vă vor delecta cu mâncăruri aptisante....Aveţi şi un stand cu microplante care cresc sub ochii dvs, adică aveţi o piaţă care produce oxigen direct la faţa locului. Dar mai bine nu vă mai spun prea multe, pentru că trebuie să mergeţi să vedeţi singuri minunea: O piaţă în care nimeni nu vă înşeală la cântar, unde poţi gusta tot ceea ce vrei să cumperi (şi nu gustat aşa doar o bucăţică, vorbim despre testat orice vrei să achiziţionezi până te decizi), un loc extrem de curat, civilizat, un loc de care Ploieştiul avea nevoie, dar care există la...Păuleşti, la cinci minute de mers cu maşina.

Voi reveni la Piaţa Artizante si zilele viitoare pentru că fructele s-au terminat repede şi pentru că nu am apucat să gust îngheţata aia pe care o mănâncă şi Regele Charles. Şi nu am testat nici brânzeturile, nici...nici...nici...

Ne vedem la Artizante şi să nu vă miraţi dacă prin zonă veţi găsi tot felul de vipuri din Capitală. Au venit la deschidere şi s-au declarat fani permanenţi ai afacerii lui Andrei Severin. 








EMISIUNEA CU ANDREI SEVERIN, CREATORUL PIEŢII ARTIZANTE AICI 



 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro