Marţi, 19 martie 2024 - 11:37:16
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Bogdan Toader sare în apărarea prietenului- Andrei Volosevici şi vrea eliminarea lui George Botez!


26 iulie 2022

Presa locală a preluat luni seară un comunicat semnat de... Biroul de Presă al PSD Prahova, comunicat care arunca câteva informaţii interesante. Pentru început asistăm la un elogiu adus viitorului posibil Spital Municipal Ploieşti, spital care la doi ani de la alegerile locale este doar o himeră. Social democraţii nu spun nimic despre suma uriaşă plătită pentru un studiu de oportunitate cu clauze ciudate de confidenţialitate. Iar cea de a doua informaţie şi cea mai şocantă o reprezintă solicitarea demisiei din PSD a avocatului George Botez, consilier local, cel mai dur critic al modului haotic în care Andrei Volosevici conduce Ploieştiul. De altfel, Botez a fost primul care a semnalat anomalia unor clauze confidenţiale la un document plătit din bani publici. 

Solicitarea demisiei lui Botez este un semn clar că popularitatea şi imaginea pozitivă de care se bucură avocatul în Ploiesti, care a devenit un candidat viabil pentru postul de primar al municipiului, a început să deranjeze. Iar dacă un om deranjează şi devine popular, atunci îi dai în cap şi încerci să îl reduci la tăcere! Că doar aşa se practică la PSD Prahova! 

Şi uite aşa, prietenia dintre Andrei Volosevici şi Bogdan Toader devine publică. Asta dacă mai era nevoie de publicitate şi nu ne aducem aminte de anul 2020, când Toader a rămas cu buza umflată, deşi anunţase cu surle şi trâmbiţe că negociază cu Volosevici candidatura acestuia pentru Primărie din partea PSD. Iar Volo s-a dus spre Iulian Dumitrescu şi PNL. 

Curat-murdat am putea spune, dar asta a fost realitatea...

De altfel, Bogdan Toader poate fi acuzat de orice, dar nu de un management performant în fruntea organizaţiei PSD Prahova. Şi putem număra pierderea alegerilor pentru Consiliul Judeţean Prahova, alianţa defectuoasă cu Pro România care a adus cel mai mic scor obţinut de PSD în judeţ de la Revoluţie încoace. Mai adăugăm şi pierderea alegerilor europarlamentare, prezidenţiale, şi credem că ar pierde şi alegerile pentru preşedinte de scară de bloc, la modul în care vede domnia sa politica...

Preşedintele PSD Prahova (încă!!!) a pierdut legătura cu judeţul reuşind să îndepărteze de la vârful partidului oameni cu greutate, cu vechime în politică. Amintim doar numele primarului de la Păuleşti, Tudor Sandu, sau al celui de la Ciorani, Marin Voicu.  Şi au fost şi multe alte plecări notabile din partid, trecute cu vederea de Toader&Co. 

Revenind la solicitarea demisiei lui Botez, considerăm că asistăm doar la un prim avertisment. De genul, dacă nu pupi mâna edilului părăsit de propriii consilieri, pleci şi aducem unul mai ascultător... Nu de alta, dar Toader are anumite obligaţii morale în faţa primarului Ploieştiului, venite din tot felul de servicii personale. Amintim aici angajarea apropiaţilor lui Bogdan Toader în funcţii călduţe de prin instituţiile subordonate Primăriei Ploieşti (spre exemplu, se zvoneşte că angajarea unui lider al galeriei Lupilor Galbeni la o instituţie din subordinea Consiliului Local Ploieşti a fost decisă la o cafea băută în biroul lui Andrei Volosevici, în ciuda faptului că respectivul prieten al şefului PSD nu are nicio legătură cu domeniul în care a fost angajat!). Bine, şi liderul PSD a răspuns la fel, intermediind angajarea proaspetei doamne Volosevici la cabinetul prefectului Virgil Nanu. 

Şi fiind convinşi că avertismentul dat de liderul PSD Prahova avocatului George Botez nu va fi ascultat, a fost pregătită şi următoarea mişcare.

Senatorul Radu Oprea, trecut pe linie moartă!

Senatorul Radu Oprea, purtătorul de cuvânt al PSD la nivel naţional şi probabil cel mai vizibil membru al social democraţilor prahoveni, a devenit şi el persoană indezirabilă. 

Aşa că a fost schimbat în tăcere de la şefia PSD Ploieşti şi înlocuit cu Laura Moagher, un politician alunecos, dar despre care vom vorbi într-un articol viitor.

De fapt, propulsarea senatoarei Moagher are un singur scop: eliminarea lui George Botez din calea lui Andrei Volosevici! Atât! Şi asta deoarece statutul PSD spune clar că poţi fi exclus din partid doar de către organizaţia din care faci parte. Botez este membru al PSD Ploieşti (chiar preşedinte executiv al organizaţiei municipale) , iar Laura Moagher va avea sarcina de a-l elimina. Pur şi simplu! În ciuda, problemelor de imagine pe care o astfel de mişcare le cauzează organizaţiei judeţene şi municipale. Dacă e ordin, cu plăcere! 

O dată exclus, primarul Andrei Volosevici devine preşedintele de facto al PSD Ploieşti. Umilitor pentru un primar care a câştigat cu un scor foarte bun, cu un consiliu majoritar. Din păcate, problemele de comportament ale edilului l-au făcut să piardă susţinerea consilierilor PNL, iar acum încearcă să adune ceva voturi de partea sa, pentru a putea face opoziţiei majorităţii din Consiliul Local. Se bazează (încă) pe voturile USR, mai adună ceva de la fostul ALDE (Paul Palaş încă visează să devină viceprimar în locul lui Dan Nicodim), aşa că tânjeşte şi după cele două voturi amărâte ale PSD Ploieşti. Va urma încercarea de atragere a voturilor ProRomânia, deşi după bobârnacele permanente la care îl supune pe Cristian Ganea, cam slabe şansele...

Şi dacă aşa stau lucrurile, în spatele cortinei politice, suntem curioşi cum va reacţiona Marcel Ciolacu, liderul PSD, mai ales că sursele noastre susţin că nu prea îl agreează pe deputatul Bogdan Toader.

Vom reveni cu alte poveşti despre prietenia strânsă dintre Bogdan Toader şi Andrei Volosevici, dar şi despre partidul care i-ar putea coopta pe cei doi la viitoarele alegeri locale. 




 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro