Sâmbătă, 27 aprilie 2024 - 9:39:38
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Un alt avocat reclamă presiuni pentru a se retrage din dosarul „Ferma Dacilor”


24 ianuarie 2024




Scandal în dosarul Fermei Dacilor. Avocaţii încep să reclame presiuni pentru a se retrage din dosar, presiuni venite chiar dn partea anchetatorilor. PressHub publică mai multe declaraţii ale apărătorilor inculpaţilor din ancheta apărută în urma incendiuliu în care au murit opt persoane în a doua zi de Craciun. 

De această dată, presiunile sunt reclamate de apărătorul funcţionarei de la Urbanism din comuna Gura Vadului, Antonie Popescu, scrie PressHUB Conform sursei citate, Antonie Popescu este avocatul Luizei Anghelina, femeia care a fost arestată preventiv într-un dosar disjuns din dosarul mare „Ferma Dacilor”. Demersul lui Popescu vine după ce, cu câteva zile înainte, apărătorul lui Cornel Dinicu, avocatul Bogdan Aanei, a susţinut că se retrage din dosar invocând presiuni şi ameninţări la adresa sa.

Într-o sesizare către Baroul Bucureşti acesta susţine că „clientei mele, căreia i s-a spus că nu este bine că a luat avocat din Bucureşti, că avocatul ales nu este competent şi că nu are experienţă în cauze penale, că era mai bine să ia un avocat din Prahova care lucrează cu procurorii şi instanţele de aici, că nu pot să o reprezint deoarece aş fi în conflict de interese pentru că reprezint şi alţi funcţionari din primărie în acest dosar, lucru care s-a spus şi acestora, fiind toţi sfătuiţi să angajeze alţi avocaţi din zonă”.

Antonie Popescu mai arată că „eu însumi, am fost tratat cu lipsă de respect de către instituţiile judiciare din Prahova, de către politişti şi procurorii din cadrul Parchetului Prahova”. Un alt avocat reclamă presiuni. Nereguli sesizate

Apărătorul susţine că Poliţia Mizil şi Judecătoria Mizil erau competente atât cu instrumentarea cercetării, cât şi cu soluţionarea propunerii de arest preventiv, dar dosarul a fost direcţionat la IJP Prahova, care apoi l-a trimis la Judecătoria Ploieşti.

„Dosarul în care este cercetată Anghelina a fost disjuns în mod intempestiv, straniu şi contrar intereselor justiţiei, în 16.01.2024, din dosarul care cercetează cauzele incendiului cu toate că în mandatul de reţinere a dnei Anghelina şi în ordonanţa de începere a urmăririi penale se arată că pericolul social este cel dat de incendiu şi vătămarea turiştilor, iar apoi, după schimbarea încadrării în abuz în serviciu, de obţinerea de foloase necuvenite de către patronii Fermei Dacilor”, se mai arată în plângerea avocatului.

Potrivit informaţiilor PRESShub, Cornel Dinicu, patronul din acte al Fermei Dacilor este în discuţii cu un nou avocat. Este vorba de Alice Drăghici, invitata România TV. Aceasta nu a negat informaţia.

„Am avut nişte discuţii cu domnul Dinicu, vedem ce avocaţi mai vin, ce avocaţi mai pleacă…De-a lungul carierei nu m-a presat nimeni, în niciun dosar. Şi am avut dosare grele, mediatizate, inclusiv cel al lui Omar Hayssam”, a declarat Alice Drăghici pentru PRESShub.

Telefoane de intimidare

Un alt avocat reclamă presiuni, respectiv apărătorul lui Cornel Dinicu, care a anunţat, cu o zi înainte că se retrage din dosar.

Bogdan Aanei a menţionat că nu ştie din partea cui au venit acestea, dar se pare că sunt persoane din Capitală. Aanei a precizat că a dorit să-l reprezinte pe Dinicu şi să-ţi facă meseria cât mai bine, dar a forţat să facă un pas înapoi.

„Din cauza presiunilor care s-au făcut asupra mea şi a telefoanelor de ameninţare pe care le-am primit de la diverse persoane. Momentan, nu ştiu.

O să verificăm şi noi de unde şi în ce fel, dar nu pot să lucrez cu sabia deasupra capului în acest dosar şi am decis să mă retrag. Au fost telefoane de ameninţare şi presiuni puse ca eu să mă retrag din acest dosar.

În acest moment nu ştiu care sunt motivele, dar am găsit de bun augur să vă spun(…). Chiar am vrut să-mi fac treaba aşa cum ştiu mai bine, însă se pare că de la Bucureşti deranjăm”, a declarat avocatul, conform Antena 3.

Pensiunea Ferma Dacilor a ars a doua zi de Crăciun a anului trecut. Opt persoane şi-au pierdut viaţa în incendiul devastator.

În acest caz, au fost arestate preventiv două persoane: patronul Cornel Dinicu şi Luiza Anghelina, funcţionară în cadrul primăriei Gura Vadului. Pensiunea nu avea autorizaţie de construire şi nici autorizaţie de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.  

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro