Duminică, 28 aprilie 2024 - 5:10:55
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Rămas bun, Decu Crângaşu!


6 ianuarie 2024



Fotbalul prahovean este de astăzi mai sărac. Încă o legendă s-a alăturat fotbalistilor din rai, lăsând în urmă mulţi oameni care l-au admirat şi apreciat. 

Nea Decu Crângaşu a ales să plece într-o zi de sărbătoare, la 72 de ani, fix la trei ani după  o altă glorie a Lupilor Galbeni, Marcel Catinca (decedat în ianuarie 2020)

M-am bucurat de amiciţia domniei sale, înainte să ştiu că este tatăl lui Edi Crângaşu, directorul CS Petrolul. Îmi aduc aminte cu drag de discuţiile noastre despre cei care vor răul fotbalului prahovean, dar şi de găluştele cu prune pe care mi le-a adus când m-a invitat să vedem un meci de Liga A la Cornu. A fost un OM bun, un bunic senzaţional care îşi adora nepoţii, o enciclopedie fotbalistică şi nu numai. 

„Ce fotbalişti sunt ăştia de acum? Nu o să uit niciodată cum îţi sare inima din piept, atunci când se cântă imnul României şi tu esti pe teren. Atunci se juca fotbal, acum....doar vedete”, îmi povestea nea Decu despre cariera sa de fotbalist. 

Decu Crângaşu a fost unul dintre cei care au făcut ca Petrolul să nu moară devenind fondator al noului club. 

Fost jucător de glorie al Petrolului, fost internaţional de juniori şi tineret, membru al lotului olimpic, Decu Crângaşu a jucat în Liga 1 şi la Poli Timişoara, de unde avea aminitiri memorabile.  Întreaga sa viaţă sa a fost dedicată sportului, fiind preşedinte al Conpet sau director al CSM Ploiesti.

Rămas bun, nea Decu! Condoleanţe familiei! 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro