Sâmbătă, 27 iulie 2024 - 2:46:04
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Incredibil! Bebeluşi încurcaţi la Maternitatea Ploieşti! Cine plăteşte trauma părinţilor?


12 februarie 2024

Situaţie incredibilă la Maternitatea Ploieşti. La externare, o mămică s-a trezit că i se dădea alt copil. A reclamat situaţia, şi-a informat soţul, dar asistentele medicale insistau că nu are dreptate şi că este copilul ei. 

După circ şi scandal, cadrele medicale au admis faptul că o altă mămică cu nume de familie similar plecase acasă cu un alt bebeluş. 

Şi ca în filmele ....de comedie proastă, asistentele au sunat şi...au chemat femeia cu bebelusul înapoi! Nu tu protocol, nu tu ambulanţă trimisă. Totul într-o încercare de muşamalizare a situaţiei! 

"Ne-am dorit foarte mult acest copil. Am cheltuit o mulţime de bani, iar după ani de zile, Dumnezeu ne-a binecuvântat cu aceast fetiţă! Doar că ne-am trezit cu o situaţie ca în filme, pe care nu as fi putut-o crede a fi reală vreodată. Când să plecăm cu bebelusul acasă, soţia mea mi-a spus că acesta nu este copilul nostru. Am intrebat-o dacă este sigură si mi-a spus că da, mai ales că o alăptase în toată perioada cât a stat internată în spital. Le-a spus asistentelor că nu este copilul nostru, iar acestea în loc să verifice situaţia au început cu glume proaste. Le-am arătat că nu este brăţara identică cu a soţie mele şi am primit o explicaţie că...s-ar fi încurcat când bebeluşii au fost spălaţi. Abia după insistenţele mele au admis că este o încurcătură, au anunţat medicul de gardă şi au început să verifice. Şi-au dat seama de eroare, dar în afară de medici niciuna dintre asistente sau infirmiere nu si-au cerut scuze. Nu am văzut nici cel mai mic regret. Nu am crezut că voi trăi aşa ceva vreodată! Când au realizat eroarea, în loc să facă o celulă de criză ceva,să trimită o ambulanţă după copil, au chemat cealaltă familie cu taxiul. În ce lume trăim? Dacă s-a fi întâmplat vreun accident, dar dacă copilul ar fi luat vreun virus? Nimeni nu îsi închipuie cu ce eforturi am ajuns să avem acest copil si cât de mult ni l-am dorit", ne-a povestit Cristi Ioniţă, tăticul căruia i-a fost schimbatul copilul.

Bărbatul este revoltat că nici măcar nu a fost chemat un psiholog care să stea de vorbă cu familiile pentru a li se acorda suport de specialitate. 

"Am stat în sala de asteptare, cu alţi vizitatori, asteptând să ne fie adusă fetiţa. Nu am nimic cu ceilalţi părinţi. Oamenii au plecat acasă, şi au prezentat copilul familiei, iar la câteva ore au fost chemaţi cu bebelusul înapoi. Ce lume este asta? Vă daţi seama de situaţie?", ne-a mai spus tăticul. 

Acesta ne-a spus că va da în judecată Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti pentru că eroarea a fost uriaşă. "Din spusele soţiei, copilul meu nu a fost în acelasi salon cu celălalt bebelus. Deci eroarea este uriasă. Am cerut un raport pentru a înţelege ce s-a întâmplat si mă voi adresa ministrului Sănătăţii pentru a ni se face dreptate si pentru ca nimeni să nu mai păţească vreodată asa ceva", a încheiat bărbatul. 


Ce spune Spitalul Judeţean

Andrei Ilinca, Directorul Medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploiesti, a fost informat despre situaţie. De asemenea şi conducerea Consiliului Judeţean Prahova a aflat despre incident.

"Şi-au dat seama repede şi s-a remediat problema. Noi vom demara o anchetă pentru a stabili ce s-a întâmplat şi vom vedea dacă trebuie revizuite inclusiv procedurile de identificare şi vom lua măsuri în funcţie de rezultatele anchetei. Este vorba despre două fetiţe care au fost născute în aceeaşi zi şi aveau acelaşi nume şi acelaşi prenume. Una dintre mămici este cea care şi-a dat seama că este o problemă", a declarat Ilinca. 

Un incident socant, pe care nu-l credeam posibil în anul 2024! 

Vom reveni cu amănunte. 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 iulie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro